13. 1. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Prípad muža, ktorý čelí obvineniam z toho, že chcel údajne vydierať populárnu americkú moderátorku Oprah Winfrey a získať tak v prepočte takmer 40 miliónov korún, pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou pred veľkú porotu. Keifer Bonvillain z Atlanty sa mal v pondelok dostaviť pred federálny súd, no zriekol sa predbežného pojednávania. Ako uviedol hovorca úradu štátneho žalobcu Randall Samborn, veľká porota by tak mohla v prípade požiadania súdu určiť, či existuje dostatok dôkazov na pokračovanie v procese. Samborn odmietol potvrdiť, že Winfrey sa mala stať obeťou vydierania. Tú označil iba ako "osobu A, ktorá je známou verejnou osobnosťou a majiteľkou obchodnej spoločnosti zo Chicaga". Denníky The Chicago Tribune a Chicago Sun-Times, odvolajúc sa na nemenovaný zdroj potvrdili, že obeťou mala byť skutočne známa moderátorka. Podľa žaloby sa Bonvillain stretol so zamestnancom spomínanej firmy na večierku pred dvoma rokmi. Pri tomto a ďalších nezáväzných stretnutiach si však rozhovory o spoločnosti a jej majiteľke nahrával. Bonvillain neskôr vyhlásil, že na základe nahrávok chce napísať knihu a tvrdil, že dostal od bulvárnych médií a vydavateľstiev ponuky v prepočte od 13 do 79 miliónov korún. Pracovník firmy však už vtedy spolupracoval s FBI a súhlasil, že mužovi zaplatí takmer 40 miliónov korún, ktoré požadoval za nezverejnenie informácií. Bonvillaina polícia zatkla 15. decembra, no neskôr ho prepustili na kauciu.

Herec Matthew Fox, ktorý stvárňuje doktora Jacka Shepharda v americkom seriáli Nezvestní o sebe tvrdí, že má odvrátenú stránku. "Som klamár, podvodník, zlodej a manipulátor. Každý deň klamem," povedal 40-ročný herec v rozhovore pre februárové číslo magazínu Men's Journal. "A keď poviem, že som manipulátor, tak ním naozaj som," hovorí o sebe Fox a dodáva, že je zlomyseľný a rád provokuje. "Mám rád spoločné pitie alkoholu a páči sa mi, keď ľudia ktorých poznám hovoria a robia veci, ktoré by obyčajne nepovedali, alebo neurobili. Aby som to dosiahol, tak ich neustále podpichujem," prezrádza na seba herec, ktorý holduje nudizmu. "V našej rodine nezáležalo na tom, či sme boli oblečení, alebo nahí. A dôvodom, prečo to stále robím je, že to ľudí šokuje a hovoria že ó môj Bože, Fox sa práve vyzliekol. Ja tvrdím, že to nebolo tak dávno, čo sme chodili len so zásterkami, zakrývajúcimi pohlavie," dodáva Fox. Moderátorská hviezda Oprah Winfrey bude uvádzať televízny špeciál o Oscaroch. Reláciu The Oprah Winfrey Oscar Special odvysiela stanica ABC vo štvrtok 22. februára. Účinkovať v nej budú držitelia Oscarov - herečky Julia Roberts, Nicole Kidman a herec Jamie Foxx. Tí urobia rozhovory s držiteľom Oscara, ktorého si sami vybrali. Roberts vyspovedá Georga Clooneyho v jeho dome v Los Angeles, Kidman sa po prvý raz stretne pred kamerou s Russellom Croweom v hoteli Beverly Hills a Foxx zasadne zo Sidney Poitierom priamo na javisku, kde si v roku 1963 prevzal Poitier Oscara za film Lilies of the Field. The Oprah Winfrey Oscar Special nemá nahradiť každoročný špeciál Oscar Special, ktorý moderuje Barbara Walters. Zatiaľ nie sú známe mená hostí, ktorí sa v ňom objavia. Minulý rok v ňom účinkoval Clooney.

Dvaja osemroční chlapci z mesta Gausdal severne od nórskej metropoly Oslo napodobňovali popravu irackého exdiktátora Saddáma Husajna a jeden z nich utrpel pomliaždeniny na krku, uviedli v stredu médiá. "Chlapci boli určite ovplyvnení televíznymi zábermi popravy. Dokonca aj lano pomenovali Saddám," uviedla matka jedného z nich Nina Nilsenová pre agentúru AFP. Zdravotnícke úrady vytvorili krízovú skupinu a miestna škola zvolala všetkých žiakov na stretnutie, aby sa ubezpečila, že takúto "hru" nebudú opakovať. Následkom Saddámovej popravy na celom svete zahynulo údajne osem detí vrátane 12-ročného tureckého chlapca, ktorý zomrel v pondelok.

Spoločnosti DTS, Inc. a Coding Technologies v americkom Las Vegas na CES uskutočnili živú prezentáciu novej technológie so skrinkou s nastavovaním v hornej časti, ktorá umožňuje dodávku najnovšieho multikanálového zvuku MPEG-4 pre HDTV (televízia s vysokým rozlíšením) pre domáce kino spotrebiteľov.Vďaka efektívnosti a zvukovej kvalite kodeku (kódera-dekódera) aacPlus získajú teraz spotrebitelia viac programovania na HDTV vo vyššej kvalite priestorového zvuku, čo vysielateľom umožní dodávať viac filmov, viac športu, viac dokumentov a viac divadelných hier na kanáloch 5.1 ako kedykoľvek predtým. Tiež môžu poskytovať programovanie priestorového zvukového záznamu vo viacerých jazykoch, podobne ako u vydaní na DVD. Teraz to bude možné urobiť s okamžitým prístupom k celej nainštalovanej základni systémov domáceho kina vychádzajúcej z DTS. Až doteraz bolo pre vysielateľov pri realizovaní najvyspelejších vysokoúčinných multikanálových zvukových kodekov pre vysielanie HDTV na báze MPEG-4 veľkou bariérou nedostatok prostriedkov pre spotrebiteľov, ktoré by im umožnili dekódovať priestorový zvuk u nich doma. Spolupráca s Coding Technologies v Európe umožnila DTS "transkódovanie" vyspelého audio kodeku MPEG-4 pre DTS Digital Surround s nastavovaním v hornej časti. S pomocou jednoduchého spojenia SPDIF zo schránky v hornej časti to teraz možno dekódovať skutočne vo všetkých prijímačoch A/V. aacPlus obsahuje veľa pokročilých druhov techniky s otvorenými štandardmi, ktoré vyvinuli Coding Technologies. Toto vytvára značnú efektívnosť šírky pásma a znižuje vysielateľom náklady na vysielanie a umožňuje im to poskytovať vysielanie v priestorovom zvuku v širšom rozsahu programov. Spoločnosť Euro1080, ktorá je priekopníkom v poskytovaní služieb pre televíziu s vysokým rozlíšením, oznámila, že ako súčasť nedávneho prechodu od vysielania MPEG-2 na vysielanie MPEG-4 s vyššou kvalitou, bude zavádzať priestorový zvuk aacPlus. Viacero veľkých vysielateľov v Európe aj inde tiež plánuje zaviesť túto technológiu. "Euro1080 je popredný technický inovátor v oblasti realizácie európskeho vysielania s vysokým rozlíšením. Vždy sme boli v porovnaní so zvyškom nášho odvetvia vpredu a boli sme prví na svete, ktorí vysielali s použitím normy MPEG-4," povedal Jacques Schepers, technický riaditeľ spoločnosti Euro1080. Teraz prijímame kompresiu na všetkých našich kanáloch a počas roku 2007 máme v úmysle začleniť výhody obsiahnuté vo vysielaní DTS/aacPlus v našom pláne servisných služieb."Plánuje sa, že na trh okamžite prídu schránky s nastavovaním v hornej časti od viacerých výrobcov, ktoré budú obsahovať prechodový kód. Výrobcovia IC vyrábajú požadované sady čipov už niekoľko mesiacov.

Porotca speváckej súťaže American Idol Simon Cowell vyhlásil, že si nikdy v živote nekúpil nahrávku Boba Dylana. Ako povedal, spievajúci básnik Dylan ho "nudí až k slzám". Britský hudobný producent pre februárové vydanie časopisu Playboy povedal, že by si "zapchal uši a utekal na opačnú stranu", keby sa mal pozerať na 21-ročného Dylana ako spieva Blowin' in the Wind. Štyridsaťsedemročný Cowell je známy tým, že si pri hodnotení mladých spevákov "nedáva pred ústa servítky". V poslednej sérii dokonca povedal, že istá súťažiaca je taká tučná, že by pre ňu museli postaviť väčšie pódium. Inému záujemcovi o titul American Idol napríklad poradil, aby si dal oholiť fúzy a obliekol sa do ženských šiat. Tentoraz si ale dovolil bez rešpektu hodnotiť i skúsenú hudobnú legendu, pričom dodal, že má radšej víťazku prvej série American Idol Kelly Clarkson. "Keby sme mali vo finále American Idol desať Dylanov, nikdy by nás nesledovalo 30 miliónov divákov týždenne," konštatoval Cowell, podľa ktorého je Kelly Clarkson "mladá Aretha Franklin".

Hviezda seriálu Zúfalé manželky Felicity Huffman stvárni titulnú úlohu v dráme The Politician's Wife. Nakrúcanie filmu, ktorý je inšpirovaný rovnomenným britským miniseriálom z roku 1995, by sa malo začať v máji. Vtedy bude mať herečka prestávku v nakrúcaní Zúfalých manželiek. Miniseriál sledoval osudy manželky neverného politika, ktorá na odhalenie aféry svojho manžela s bývalou prostitútkou zareagovala nečakaným spôsobom. Minulý rok získala Felicity Huffman Zlatý glóbus za hlavnú úlohu vo filme Transamerica (2005). Stvárnenie transsexuála Bree, ktorý sa chystá na svoju poslednú plastickú operáciu, jej vynieslo aj prvú nomináciu na Oscara. Okrem toho má Huffman na svojom konte tri nominácie na Zlatý glóbus (2005, 2006 a 2007) za postavu Lynette Scavo v seriáli Zúfalé manželky.

Čína plánuje zaviesť prísne opatrenia proti "vulgárnym" televíznym reality show. V sobotu o tom informovali štátne médiá. Krok súvisí so snahou "očistiť televízne obrazovky", uviedol podľa čínskej tlačovej agentúry Xinhua minister pre rozhlas, film a televíziu Taihua Wang. "Na našich obrazovkách je príliš veľa reality show. Mnohé z nich majú veľmi nízku kvalitu, sú nekultivované a zásobujú len úplné dno televízneho trhu," uviedol Wang, podľa ktorého sú reality programy príliš chaotické a mnohé príliš vulgárne. Vláda by na ne mala vraj prísnejšie dohliadať a obmedziť ich počet, aby tak zvýšila ich kvalitu. Reality TV zažíva v Číne boom. V roku 2005 začala tento trend provinčná Hunan TV s úspešným programom Super Voice Girls, ktorý vznikol podľa speváckej súťaže American Idol. Odvtedy čínske televízne stanice prišli s viac ako 500 podobnými programami.

Reklamná pauza, teraz sa môžete ísť....

Reklamná pauza, teraz sa môžete ísť....

IBA TAK. NA OKRAJ

.IBA TAK. NA OKRAJ
Relácia Pod lampou sa skončila predčasne

som tento clanok o jednej v noci videl medzi najcitanejsimi a uz tam vobec nie je? fanthomas 12.01.2007, 02:18

RE: Bol medzi najčítanejšími, pretože z troch IP adries prišlo asi 8000 "čítaní". Preto sme ho museli z rebríčka stiahnuť, pretože čísla boli úplne mimo bežnú mierku a vôbec nezodpovedali reálnej čítanosti - niekto sa ho skrátka snažil umelo udržať vždy prvý v rebríčku. Tomáš Bella 12.01.2007, 02:22

STV NEWS

STV NEWS
Slovenská televízia spustí od februára novú politickú talkshow K veci, prosím. Prvá talkshow sa pôvodne mala vysielať vo štvrtok 11. januára o 21:25 na Jednotke, odvysiela sa však až 1. februára o 21:30. Ako tvrdí zástupca GRS STV Roman Lipták, K veci, prosím sa od februára bude vysielať každý týždeň. Spoločensko-politická relácia bude stretnutím odbornej verejnosti s konkrétnym politikom alebo odborníkom, ktorý sa môže odborne vyjadriť k danej téme. Jej hosťami tak nebudú len politici, ale aj ďalší odborníci, napríklad zástupcovia súdov či prokuratúry, teda "ľudia, ktorí nie vždy majú priestor v politických reláciách", konštatoval Lipták. Zaujímavosťou je, že otázky môžu klásť aj ľudia v publiku, v ktorom budú sedieť študenti, odborníci a zástupcovia zainteresovaných organizácii. STV od včera ponúka nový nosný zábavný projekt Superkraj. Zábavná súťaž je o súboji ôsmich krajov Slovenska a vyvrcholí záverečným galavečerom 2. marca. Víťazný kraj rozhodne, na aký verejnoprospešný projekt sa použije jeden milión korún. Každý kraj reprezentuje jeho kapitán a hovorca z radov známych osobností. Členmi príslušného družstva kraja sú aj traja "reprezentanti z ľudu". Lipták verí, že formáty, ktoré sú nasadené do programovej štruktúry STV, budú fungovať. "Budeme robiť všetko preto, aby nemuseli byť zrušené," dodal Lipták.

SuperModel Down

SuperModel Down

Susedia- Markíza -21,3 ,49,7 a Susedia -Markíza -25,5, 56,3

Superkraj -Jednotka -7,9,17,8

Hľadá sa supermodelka -TV JOJ- 6,8 ,15,4

Critics' Choice Awards

Critics' Choice Awards

Nekonvenčná komédia Malá Miss Sunshine a muzikál Dreamgirls ovládli 12. ročník udeľovania filmových cien Critics' Choice Awards. Oba filmy si v piatok v noci odniesli po štyri ceny asociácie kritikov Broadcast Film Critics Association. Ceny pre najlepšieho režiséra a najlepší film si ale odniesol Martin Scorsese a jeho kriminálna dráma Na druhej strane. Snímka Malá Miss Sunshine získala ceny pre Najlepšie herecké obsadenie, Najlepšiu mladú herečku (Abigail Breslin), Najlepšieho mladého herca (Paul Dano) a Najlepšieho scenáristu (Michael Arndt). Eddie Murphy a Jennifer Hudson z muzikálu Dreamgirls získali ceny vo vedľajších hereckých kategóriách. Okrem toho kritici film ocenili za Najlepší soundtrack a Beyoncé získala cenu za Najlepšiu pieseň (Listen). Ceny v hlavných hereckých kategóriách si odniesli favoriti: Helen Mirren za stvárnenie britskej kráľovnej Alžbety II. v dráme Kráľovná, a Forest Whitaker za postavu ugandského diktátora Idiho Amina v snímke The Last King of Scotland. Ceny v Santa Monica Civic Auditorium odovzdávali napríklad Penélope Cruz, Toni Collette, Steven Spielberg alebo Spike Lee.

Prehľad víťazov 12. ročníka Critics' Choice Awards:

Najlepší film: Na druhej strane

Najlepší herec: Forest Whitaker (The Last King of Scotland)

Najlepšia herečka: Helen Mirren (Kráľovná)

Najlepší herec vo vedľajšej úlohe: Eddie Murphy (Dreamgirls)

Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe: Jennifer Hudson (Dreamgirls)

Najlepšie herecké obsadenie: Malá Miss Sunshine

Najlepší režisér: Martin Scorsese (Na druhej strane)

Najlepší scenárista: Michael Arndt (Malá Miss Sunshine)

Najlepší animovaný film: Autá

Najlepší mladý herec: Paul Dano (Malá Miss Sunshine)

Najlepšia mladá herečka: Abigail Breslin (Malá Miss Sunshine)

Najlepšia komédia: Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa

Najlepší hraný rodinný film: Šarlotina pavučinka

Najlepší televízny film: Elizabeth I

Najlepší cudzojazyčný film: Letters from Iwo Jima

Najlepšia pieseň: Beyoncé - Listen (Dreamgirls)

Najlepší soundtrack: Dreamgirls

Najlepší skladateľ: Philip Glass (Iluzionista)

Najlepší dokumentárny film: An Inconvenient Truth

SUPEROBČERSTVOVACÍ KÚTIK

SUPEROBČERSTVOVACÍ KÚTIK

A Pale Blue Dot

"We succeeded in taking that picture from deep space, and, if you look at it, you see a dot. That's here. That's home. That's us. On it, everyone you ever heard of, every human being who ever lived, lived out their lives. The aggregate of all our joys and sufferings, thousands of confident religions, ideologies and economic doctrines, every hunter and forager, every hero and coward, every creator and destroyer of civilizations, every king and peasant, every young couple in love, every hopeful child, every mother and father, every inventor and explorer, every teacher of morals, every corrupt politician, every superstar, every supreme leader, every saint and sinner in the history of our species, lived there on a mote of dust, suspended in a sunbeam. The earth is a very small stage in a vast cosmic arena. Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that in glory and in triumph they could become the momentary masters of a fraction of a dot. Think of the endless cruelties visited by the inhabitants of one corner of the dot on scarcely distinguishable inhabitants of some other corner of the dot. How frequent their misunderstandings, how eager they are to kill one another, how fervent their hatreds. Our posturings, our imagined self-importance, the delusion that we have some privileged position in the universe, are challenged by this point of pale light. Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity -- in all this vastness -- there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. It is up to us. It's been said that astronomy is a humbling, and I might add, a character-building experience. To my mind, there is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world. To me, it underscores our responsibility to deal more kindly and compassionately with one another and to preserve and cherish that pale blue dot, the only home we've ever known."

Carl Sagan

12. 1. 2007

STV NEWS

STV NEWS
STV odvysiela prvý diel novej zábavnej súťaže Superkraj dnes o 20:00. Proti sebe sa postavia zástupcovia Žilinského a Nitrianskeho kraja. Záverečný galavečer sa uskutoční 2. marca. V prvých štyroch pokračovaniach sa stretnú dva spárované kraje. V semifinále sa stretnú víťazi základných kôl, z ktorých vzídu dvaja finalisti. O víťazoch jednotlivých kôl rozhodnú sympatie divákov, ktorí ho určia SMS hlasovaním. Víťazný kraj bude môcť nakoniec rozhodnúť, na aký verejnoprospešný projekt bude použitá suma milión korún. Každý kraj bude reprezentovať jeho kapitán a hovorca z radov známych osobností. Členmi príslušného družstva kraja budú aj traja "reprezentanti z ľudu". Moderátorom zábavnej šou bude Slavo Jurko. Program svojim vystúpením spestrí aj hudobný interpret, ktorý pochádza z príslušného kraja. Zo známych osobností sa predstaví aj rodák zo Žilinského kraja, žijúci v Čechách, Radoslav Brzobohatý. "Slovensko je možno najkrajšie miesto v Európe, ak nie na svete. Chcem, aby boli naňho Slováci hrdí," netají sa svojím vrúcnym vzťahom k Slovensku český herec. Okrem neho sa na obrazovke predstaví aj Alena Heribanová (TN), Iveta Malachovská (BA), Ivo Gogál (BB), Jozef Golonka (BA), Ľudovít "Mravec" Jakubove (BB), Mirec Babjak (KE) či Miko Hladký (NT) a iní.
Spôsob, akým bola včera na Dvojke Slovenskej televízie odvysielaná relácia Pod lampou považuje generálny riaditeľ STV Radim Hreha za neprofesionálny. Ako sa ďalej uvádza v reakcii R. Hrehu na štvrtkové vysielanie relácie Pod lampou tvorcovia relácie zmenili pôvodne pripravenú a avizovanú tému a nakoniec predčasne ukončili reláciu vysielanú v priamom prenose, čím ohrozili vysielanie STV. "Takéto konanie nie je možné ospravedlňovať tézou o neslobode v STV a údajných politických tlakoch na personálne zmeny," konštatuje Hreha. Šéf verejnoprávnej televízie zároveň avizuje, že je pripravený otvorene diskutovať v rámci STV i navonok o svojich rozhodnutiach. Nemôže však tolerovať ohrozovanie vysielania a neplnenie základných profesionálnych požiadaviek na výrobu programov. Hreha sa "opätovne a kategoricky dištancuje od obvinenia, že v STV robí personálne zmeny na základe politických tlakov." Tvrdí, že zmeny na poste šéfredaktora spravodajstva a na poste šéfa Reportérov urobil na základe odborných a profesionálnych kritérií, čo je v plnej kompetencii a zodpovednosti generálneho riaditeľa. Generálny riaditeľ Slovenskej televízie Radim Hreha dnes poveril vedením redakcie investigatívnej relácie Reportéri redaktorku Katarínu Začkovú. Ako povedal Hreha pre agentúru , Začková by mala viesť Reportérov až do nástupu nového šéfa relácie, zatiaľ určiť nevedel, dokedy to bude. Svoje rozhodnutie oznámil poobede na porade s reportérmi relácie. Hreha zároveň informoval, že sa s bývalým šéfom Reportérov Eugenom Kordom dohodol na forme jeho odchodu z STV. Korda podľa riaditeľa STV odíde ku koncu januára.

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Jemné Melódie budú pokračovať na východe bez zmeny, ktorú by poslucháč postrehol. " Martin Lengyel,riaditeľ rádia Jemné Melódie

"Musíme sa riadiť zákonmi a predpismi USA. A nemáme pocit, že by boli v rozpore so zákonmi vo Švédsku alebo v Nórsku." Christina Karlegranová, hovorca spoločnosti hotelovej siete Scandic Edderkoppen

"Nebol tu fašistický režim ."

Anna Belousovová

"Františka Mikloška nepodporíme, je to parlamentný maskot. Nech nim aj naďalej zostane."

Robert Fico

"Musíme získať povesť strany, ktorá je kompetentná v ekonomických veciach. Aj preto kandidujem na tento post ." Vladimír Palko

„Srandu si z nás nikto robiť nebude.“ Braňo Mojsej

"Súčasťou novej dynamiky, ktorú KDH potrebuje teraz, a nie o dva roky, je obnovenie kritického dialógu s inteligenciou, ktorý môže byť kritický z oboch strán. Aj toho je asi viac schopný Vladimír Palko".

Ján Čarnogurský

„Stav mojej manželky je stabilizovaný. Či je to vhodné, alebo nie? Ťažko povedať, ale veď nikto nevie, čo ho čaká.“

Paľo Drapák

Zomrel režisér Georg Tressler

Zomrel režisér Georg Tressler
Vo veku 89 rokov zomrel rakúsky režisér Georg Tressler. Známy bol skôr filmami z 50. rokov ako Endstation Liebe, Die Halbstarken , Das Totenschiff . Nakrúcal aj televízne seriály Dre Komissar, Tatort, či Marienhof.

11. 1. 2007

Pokus o vraždu

Pokus o vraždu

Dnes sa Štefan Hríb pokúsil o mediálnu vraždu Radima Hrehu. Skôr však išlo o pascu, ktorá má niekoľko cieľov. prvým bolo, aby Hreha zasiahol do priameho vysielania a zrušil ho. Druhým je vytvorenie virtuálneho priestoru na diskusiu o STV a politickom zasahovaní. Tretím, ktorý je však po dnešku jediným logicky možným, je zrušenie relácie Pod lampou. Dôvody sú jasné. Napriek tomu, že o STV sa teraz hovorí, že je pod politickým vplyvom koalície, táto relácia bola prvou jasnou politickou provokáciou. Navyše, Hríb sa podujal porušiť nielen zmluvu s STV, ale aj ohroziť vysielanie, ktoré svojvoĺne ukončil. Hríb a jeho dramaturg / Machaj !/ sa však mýlia v jednom- nie je to ich televízia a Pod lampou, napriek svojim nesporným kvalitám nie je nesmrteľná. Ako prišla, tak aj odíde. Divím sa však Jozef Nosekovi,Vladimírovi Černému a Martinovi Mojžišovi, že sa nechali na túto hru, ktorá nesie jasný podpis Sergeja Michaliča nahovoriť. O Kordovi si ilúzie nerobím, ale aspoň právne uľahčil riaditeľovi situáciu. Dnešné vydanie Pod lampou nebolo o demokracii vo verejnoprávnych médiách. Bola to obyčajné mediálne svinstvo a pasca s prvkami spravodajskej hry. Napokon o frontálnom útoku na STV by mali vedieť niečo v Ringieri, pretože dnešný článok v Novom čase o prepadáku v STV vedľa reklamy na tú istú reláciu je naozaj netradičným mediálnym prvkom i na Slovensku. Ale to sme už pri Braňovi Zahradníkovi. A SDKÚ. A zase pri Michaličovi. Ak Pod lampou nastane tma, môžu si za to chlapci sami.

SuperStar SK vs. Svet Again

SuperStar SK vs. Svet Again
IFPI SR Hitparáda - RADIO TOP 100 - Týždeň – 2007/01
1. TINA-VIEM ŽE POVIEŠ ÁNO 2. DESMOD-ZHORÍ VŠETKO ČO MÁM 3. FURTADO NELLY-ALL GOOD THINGS 4. PEHA-RENESANCIA 5. AGUILERA CHRISTINA-HURT 6. SMATANOVÁ ZUZANA-NEKRÁČAJ PREDO MNOU 7. BEYONCE-IRREPLACEABLE 8. PINK-U + UR HAND 9. I.M.T. SMILE-HEJ VSTÁVAJ 10. SHAKIRA & SANTANA-ILLEGAL 15. BEZDEDA TOMÁŠ-KRÁSNE KRÁSNA 16. CMORIK PETER-MÁM POCIT 17. GRIGOROV ROBO-POVEDZME 30. LOBO & KOTUĽA PETER-LEN S TEBOU 36. NO NAME-MEDZI BLOKMI 39. P.S.-NA NIČOM NEZÁLEŽÍ 49. MÜLLER RICHARD-ČO BOLO BOLO 59. NATAŠA-STAČÍ CHCIEŤ 65. KOŠČOVÁ KATKA-POSLEDNÁ 67. ŽBIRKA MIRO-MÁM ŤA VIAC 68. CMORIK PETER-DÁŽĎ 70. BALÚCHOVÁ BARBORA-TVOJE SLOVÁ 76. DESMOD-NIEKTO TI TO POVIE SKOR NEŽ JA 77. HABERA PAVOL-OD LÁSKY ZÁVISLÍ 78. HEX-NIKDY NEBOLO LEPŠIE 86. ŠTROFFEK IVAN-SÚHLASÍM 94. GLADIATOR-HOLUBIENKA SIVÁ 100. NOCADEŇ-TVOJ MONO HLAS

Reklamná pauza, teraz sa môžete ísť....

Reklamná pauza, teraz sa môžete ísť....

STV NEWS

STV NEWS
Tvorcovia novej politickej talkshow Slovenskej televízie K veci, prosím sa po zrelej úvahe a vedomí si zodpovednosti za prípravu takéhoto typu programu, rozhodli zaradiť tento program do vysielania STV až od 1. februára 2007. Prvá talkshow teda nebude vysielaná už dnes o 21.25 hod., ako bolo pôvodne naplánované, ale 21.30 hod. už spomínaného 1. februára 2007. O tom, kto povedie redakciu Reportérov oficiálne rozhodne generálny riaditeľ Slovenskej televízie Radim Hreha po piatkovom stretnutí s celou redakciou relácie. Vedením Reportérov by mal poveriť Katarínu Začkovú, ktorá je súčasťou reportérskeho tímu. Formát a zameranie Reportérov sa nezmení. S bývalým šéfom Reportérov Eugenom Kordom sa generálny riaditeľ Hreha chce v piatok dohodnúť na forme jeho odchodu.

VÝROKY ROKA 2006

VÝROKY ROKA 2006

"Vytváranie nezmyselných konštrukcií môže byť len dielom krachujúcej aliancie, ktorej zrejme vyschli granty, a preto sa snaží takýmto spôsobom na seba upozorňovať."

Sekretár SDKÚ Ivan Harman k otázke , ktorú nastolila Aliancia Fair-play o dlhu ktorý SDKÚ zdedila ešte po DU a dlh prevzala firma Soul a po doplatení ďalších 27 miliónov za to získala lukratívnu budovu na Medenej ulici.

„Každý máme svoje chyby. Mňa najviac mrzí, že prostredníctvom periodík, ktoré o mne napísali veľmi škaredé veci, som stratila mnoho fanúšikov a divákov. To, že lovím mladých bohatých chlapov, je nezmysel. Naposledy som .Nemyslím si, že je informácie o mojich vztahoch psúva niekto z môjho okolia, niekto z kolegov. A možno som naivná. Možno sa niekto poteší, keď prispeje takouto vecou. Ľudia sú závistliví. A keď tak o tom uvažujem, najmä ženy. Takže, možno za tým stojí niekoľko žien... Náš šoubiznis je malý piesoček. Ja som si na ňom postavila hrad, niekto prišiel a doslova ho skopol. Väčšinu minulého roka kŕmil bulvár ľudí tým, aká som zlá, prefíkaná, chladná a vypočítavá. Ľudia si povedali, že taká som a hotovo. Strašne ma takéto veci hnevajú. Ja si robím svoju robotu minimálne tak dobre ako minulý rok. Samozrejme, nerobím to len kvôli tomu, aby som vyhrala anketu TOM, ale aj to je pre mňa dôležité. Je to verejná mienka, na ktorej mi záleží. Neviem, či to dokážem napraviť. Neviem, čo sa v takomto prípade dá robiť. Bude to ťažké.Neurobila som nič zlé, nemienim sa meniť.Ja hlavne nikoho nehľadám. Netvrdím, že vzťah nemám alebo nechcem. Ale určite si ako prvé nezabudnem u dotyčného zistiť výšku konta.“

Marianna Ďurianová

"Určite demisiu kvôli pokute za Slovensko hľadá SuperStar nepodám, aj keby si to mnohí želali, pretože na to nevidím dôvod. Faktom ale je, že už začínam mať všetkého dosť a budem sa tým vážne zaoberať, pretože v takejto situácii sa pokojne pracovať nedá, cítim sa ohrozený, lebo sa ma niekto pokúša vedome škandalizovať " Richard Rybníček

„No ale šak akože, čo som sa mal, ja som sa, navodil otázku, či on to niečo v tomto zmysle chce povedať a tak som povedal prepáč, lebo on povedal úplne iné veci. Kvôli tomu, čo tie kauzy prebiehajú všade, tu o miliónoch rozprávať. Dnes sme na výbore o ťažkých miliónoch, tiež ja mám odísť, ak neviem o ničom? Ja urobím tlačovku, drahá moja. Lebo od roku 2003 po mne ktosi tendenčne ide. Tendenčne ma likvidujú a jednoducho chcú aby verejnosť pochopila, že som zlý človek alebo neviem zlý politik alebo ja jednoducho, uvidíte, čo bude. Ja osobne vidím tieto čo sa týka Henzélyovej, vidím to tak, že Iveta je v podstate v takom priestore, že ona, čo povie, tak za tým, to nie je akože jej vypovedacia hodnota toho slova. Myslí to obrazne a je to...áno tá smrť aj keby padla, tak to nebolo tak, že ho likvidovať chce. Položil som si presne takú otázku, aby som si ho dostal tam, kde som chcel, aby som vedel, či on by bol mohol niečo také niekedy povedať, čo som ja sa dozvedel z istých análov. A on zareagoval tak, že som sa mu musel ospravedlniť. Lebo neviem. To všetko ešte ostatní musia povedať, rozumiete. Niekoľko kanálov prišlo ku mne a hovorilo o niečom. A toto všetko bolo zvýraznené v tej otázke. Keď som povedal na konci priprav ponuku, tak vám zodpovedne prehlasujem, že som dal palce takto na jeho nejaký certifikát, čo má na oplášťovanie budov."

Absolútne perly poslanca NR SR Jozefa Elsnera

"Vyzerám jak stará kurva" Speváčka Ramada v Pre a proti na Jednotke

„Zbavujem ťa titulu, ty stará krava, odteraz si už len vyafektovaná piča.“

Petra Kepeňová v Hviezdnom hniezde Slovenskej televízie

"V Markíze začínajú duť dobré vetry, hádam zadujú aj k ďalším dobrým osvedčeným tváram, ktoré na to čakajú.Samozrejme, otvorená som pracovným ponukám, či už z televízie Markíza, alebo z iných médií.“ Zuzana Belohorcová

"Mám úplne čisté svedomie a som presvedčený, že to prepúšťanie bolo zvládnuté na vysokej profesionálne úrovni a v súlade so zákonom."

Richard Rybníček

"Podľa prieskumov má strana nádej na zisk až 15 percent."

Alexandra Novotná z prípravného výboru strany Nádej

"O 10 dní sú v Bielorusku voľby a nikto si netrúfa odhadnúť, ako dopadnú. "

Maroš Košík TV Markíza

"Ja som ANO povedal svoje áno pred oltárom vízie novej modernej spoločnosti."

Dušan Rapoš

"Odchody, ale aj príchody redaktorov do TA3 sú v rámci dnešnej fluktuácie zamestnancov v oblasti všetkých médií bežné. Niektorí redaktori logicky potrebujú zmenu, iní zasa nechcú akceptovať vysoké nároky na zvýšené pracovné tempo."

Generálny riaditeľ televízie TA3 Ľubomír Belfi

„Zuzana Hajdu je profesionálka a predpokladáme, že vie, čo robí. Dostal som informáciu, že zväčšenie pier je teraz len určité štádium, a že to bude postupne vyzerať prirodzenejšie. Pre nás je dôležité, aby 1. júla nastúpila pred obrazovky v poriadku.“

Branislav Zahradník

"Budeme korigovať jej imidž, ktorý okolo nej vytvorilo PR oddelenie televízie JOJ, Zuzana Hajdu je vysokoškolsky vzdelaná žena ovládajúca tri svetové jazyky."

Branislav Zahradník

„ Pľujem na Teba, Keď si frajer.Nemyslím si, že som opitý ako sviňa. Po piči majú maďari .Nech žije maďarská republika. Pojeb sa ty zasran zajebaný. . My sme Slováci tu, od rodu Kristovho, nebudeš tešík." Ján Slota- SNS

„Nebudem sa k tomu vyjadrovať, nie ste mi toho hodný! Zjedli ste môj kokot.“

Ján Konček , otec Petra Končeka / Black P./

" Nepamätám si, že som dostala odmenu 250-tisíc. Nepamätám si, že moje odmeny boli vo výške státisícov. " Jana Bucková , bývalá zodpovedná za organizáciu a prevádzku Slovenskej televízie

"Už ma nebaví byť len za hlúpu blondínu." Zuzana Hajdu

" Z môjho pohľadu Najvyšší súd rozhodol o tom, že licenčná rada pri rozhodovaní postupovala správne. Ale my sme nedostali žiadnu vážnu šancu sa pred Najvyšším súdom obhájiť a predložiť im naše argumenty."

Richard Rybníček

„Bývalý riaditeľ SIS Ivan Lexa si zaslúži politickú a občiansku rehabilitáciu. Skutky, z ktorých bol Lexa obvinený, sa nestali. Obvinenia boli krivé, použití svedkovia falošní, dôkazy vyrobené. Nemôže sa nikto tváriť, že sa nič nestalo. Človek bol vo väzení a istý čas v emigrácii pre nič, bola spustená obrovská mašinéria politickej kampane voči nemu pre nič. To znamená, že rehabilitovaný byť musí. V politickom slova zmysle nedochádza k pomste, k naplneniu litery zákona musí dôjsť. "

Vladimír Mečiar

"Mal som rokovania s najväčšími bankovými subjektami na svete a je ponuka na investície miliárd dolárov pri tejto koalícii".

Vladimír Mečiar

"Nie som vôbec stotožnená s výsledkami hlasovania. Je to Sofiina voľba, v ktorej má matka dvoch detí rozhodnúť o tom, ktoré z nich pošle do plynu."

Zdena Studenková v relácii Hviezdy na ľade

„Budeme od Markízy žiadať taký honorár, aby bol adekvátny k výsledkom a hodnotám, ktoré tvoríme.“

Braňo Mojsej

"Podľa môjho názoru je Galis kurtizánou vplyvných ľudí a v parlamente je iba na to, aby dvíhal ruku pri hlasovaní.“

Ľubomír Luhový

„V činnosti spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia sa z hľadiska mojej pozície nevyskytovali podozrivé znaky. BMG a Horizont nelákali svojich klientov masívnou reklamnou kampaňou.“ Mgr. Alfonz Šuran ,šéfredaktor spravodajstva a publicistiky TA3 pred senátom Špeciálneho súdu

"Skúste si nejako vymyslieť a opísať páchateľa, ktorý neexistuje."

Predseda Strany maďarskej koalície (SMK) Béla Bugár

"Je mi ľúto, že sa to vyťahuje, prečo sa nehodnotí to, čo dobré manažéri v STV urobili. O tom, že predchádzajúci riaditelia STV rozkradli a nič po nich nezostalo, o tom nikto nehovorí. Všetky úspechy Richarda Rybníčka a jeho tímu, ktoré v STV dosiahol, sa teraz zotierajú.“

Fero Fenič, zamestnávateľ Rybníčka v televízii bez licencie

"Je zvláštne, že pán Zahradník ešte pred niekoľkými mesiacmi ako môj hovorca všetky tieto veci obhajoval, dnes je to inak. Je to obdobím? Alebo čím to je?"

Richard Rybníček, bývalý generálny riaditeľ STV

"Vážení, vám drblo. Sú komunisti z 50. rokov horší ako vy? Ste rovnakí. Zneužívali ste moc na boj s politickým protivníkom, klamali ste a robili ste to vedome .Kričali ste na Lexu, že je vinný. Tak kričali aj na Krista. Ste gágaji, táraji a prďúsi ."

Vladimír Mečiar

"Odovzdajte pozdrav vášmu prezidentovi Kacavovi ! Ukázal, že je správny chlap. Znásilniť desať žien - to by som od neho nečakal. Všetkých nás prekvapil. Všetci mu závidíme."

Vladimir Putin

„Keďže má v budúcom roku na slovenskom trhu telekomunikácií začať pôsobiť tretí mobilný operátor Telefónica O2, zvýši sa na trhu konkurencia a nebude taká potrebná dikcia štátu. Preto by som chcel zástupcom majoritného vlastníka ST, spoločnosti Deu­tsche Telekom, ako aj vláde SR predostrieť túto moju myšlienku o odpredaji podielu v spoločnosti T-Mobile Slovensko na zváženie“ Ľubomír Vážny ,minister dopravy

"Ubezpečujem Vás ,že v čase útoku historického tanku T-34 na maďarských policajtov som sa nenachádzal v Budapešti. Vystačili si aj sami."

Ján Slota

"Ak predseda vlády SR niekedy dostane z niečoho infarkt, tak to bude neuveriteľná neprofesionalita, prázdnota a bezduchosť bulvárneho denníka Plus jeden deň." Silvia Glendová, hovorkyňa vlády SR

"Vážení, vám drblo. Jaroslav Svěchota je dva roky mŕtvy. Idete ho vyhrabať alebo čo budete robiť. Rozhodnutie je, že skutok sa nestal. To znamená žiadne ovplyvňovanie, objednávanie vraždy nebolo. Rozhodol ten, kto je oprávnený rozhodnúť. Ostatní ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi" Vladimír Mečiar

"Vážený pán predseda vlády Slovenskej socialistickej republiky..."

Milan Čič

Zomrela Yvonne De Carlo

Zomrela Yvonne De Carlo
Yvonne De Carlo zomrela v hollywodskom domove pre starých ľudí vo veku 84 rokov. Diváci si ju pamätajú predovšetkým ako Lily Dracula Munsterová zo seriálu The Munsters. Yvonne De Carlo sa narodila 1.9. 1922 v kanadskom Vancouveri ako Peggy Yvonne Middletonová . Okrem seriálu Munsterovci hrala aj vo filmoch Desať prikázaní , Band of Angels a televíznych seriáloch Bonanza a The Virginian.

10. 1. 2007

7 : 7

7 : 7
Slovenská televízia má síce generálneho riaditeľa, ale po dnešku si svojho predsedu nezvolila. O funkciu, v ktorej bol dnes posledný deň Miroslav Kollár, sa uchádzali Bohumír Bobocký a Peter Malec. Rada z nich vyberala v dvoch voľbách, ani z jednej sa žiadnemu z kandidátov nepodarilo získať nadpolovičnú väčšinu v rade, teda osem hlasov. Rada STV si voľbu zopakuje na svojom najbližšom zasadnutí, 24. januára. Dovtedy radu vedú jej podpredsedovia Peter Malec a Ján Greššo. Niektorí politici majú podľa Rady Slovenskej televízie (STV) ambíciu zasahovať do rozhodovania manažmentu televízie. Radu znepokojili napríklad vyjadrenia podpredsedu ĽS-HZDS Milana Urbániho v rozhovore pre blog Sme, v ktorom hovoril o rozdelení vplyvu vládnych strán na STV. "Takéto vyjadrenia sú snahou o porušenie zákona o STV, podľa ktorého je STV nezávislá verejnoprávna inštitúcia," konštatovala dnes vo svojom uznesení Rada STV. Generálny riaditeľ Slovenskej televízie Radim Hreha dnes Radu STV informoval, že, Pavla Hanzela vymenuje za konateľa dcérskej spoločnosti 1.2 media, ktorá predáva reklamný čas televízie. Hanzel tak nahradí s výbornými výsledkami predaja reklamy odchádzajúceho Ľubora Košúta. Podľa našich informácií to HZDS nestačí a baží aj po kumulovanej funkcii Obchodný riaditeľ . V preklade- príjmy by malo na "starosti " ĽS- HZDS a výdavky SMER-SD. Dojemné. Generálny riaditeľ Slovenskej televízie (STV) Radim Hreha dnes informoval Radu STV o ďalších krokoch v súvislosti s forenzným vyšetrovaním vybraných zmlúv medzi STV a jej dcérskymi spoločnosťami. Zo zistení audítorskej spoločnosť PricewaterhouseCoopers Slovensko, ktorá začala audit niekoľkých desiatok neštandardných zmlúv v septembri a dnes rade predložila jeho závery, vyplýva viacero formálnych, vecných aj právnych pochybení. To, či nimi bol porušený zákon, však musia posúdiť právnici. Generálny riaditeľ si vytypuje oblasti, v ktorých forenzný audit určil, že došlo k niečomu, čo by mohlo naznačovať porušenie zákona a tam pôjde hĺbkovo. Hreha chce najprv vybrať ľudí, ktorí zhromaždia podklady. Na ich základe situáciu vyhodnotí a predloží podklady advokátskej kancelárii, ktorá odporučí ako ďalej postupovať a prípadne povie, či bol porušený zákon. V súvislosti s odporúčaním audítorov a Dozornej komisie STV chce venovať čo najviac pozornosti kauze so štúdiom Beta. Hreha pre médiá uviedol, že Ústavný súd SR už prijal sťažnosť STV. Pokiaľ sa dokáže, že STV nevypovedala obchodné zmluvy so štúdiom Beta právoplatne a príde na rad odškodnenie, bude sa snažiť zreálniť jeho výšku. Hreha predpokladá, že by išlo o nižšiu sumu ako žiadajú majitelia štúdia Beta a rád by sa v tomto prípade dohodol mimosúdne. Majitelia štúdia Beta vyčíslili náhradu do približne 790 miliónov korún. Radim Hreha tiež radu informoval, že nesúhlasí s medializovaným zámerom zriadiť nový štátny úradu na výber koncesií za verejnoprávny rozhlas a televíziu. Podľa informácií z médií by mal úrad podliehať priamo ministrovi kultúry. Jeho rozpočet by mali hradiť SRo a STV, ktoré by však naň nemali dosah. Hreha verí, že sa mu podarí obhajovať záujmy STV v procese tvorby nových pravidiel výberu koncesií čo najlepšie. Rada STV dnes, okrem iného ,na návrh Dozornej komisie STV vyplývajúceho z prerokovania výsledkov forenzného auditu uložila GR STV : A . Prostredníctvom STV ako majoritného vlastníka zaimplementovať: 1.Povinnosť konateľov dcérskych spoločností poskytovať do štvrťročných správ o hospodárení STV informácie o hospodárení dcérskych spoločností ; 2.K rozpočtu STV pripájať finančné plány dcérskych spoločností doplnené o investičné plány a návrh rozdelenia hospodárskeho výsledku minulého roka. 3. Zabezpečiť mesačné predkladanie informácií o zámere na nákup investičného majetku v dcérskych spoločnostiach, ktorý by v STV podliehal zákonu o verejnom obstarávaní . B. Rozhodnutia strategického, koncepčného rozvoja, dlhodobých zámerov v oblasti investičnej a mzdovej politiky, rozhodnutia o programovej štruktúre, o odpredaji dlhodobého majetku formalizovať. C. Zabezpečiť výkon a pôsobenie kontrolného útvaru podľa platného organizačného poriadku a posilniť efektívnosť práce kontrolného systému. Informácie o výsledkoch kontrolnej činnosti predkladať Dozornej komisii, ktorá v prípade potreby môže prizývať na svoje zasadnutie pracovníkov kontroly. D. V prípade súdneho sporu s Beta štúdiom doporučujeme vybrať ekonomického a účtovného poradcu pre kvantifikáciu škôd a oponentúre výpočtu pripravovaného protistranou. E. V dcérskych spoločnostiach Production and Technology s. r. o. a 1, 2 media s. r. o. zabezpečiť audit zameraný na preverenie ich hospodárenia a zmlúv uzavretých medzi nimi a ich dodávateľmi.

People's Choice Awards

People's Choice Awards
Dve ceny People's Choice Awards získal v utorok film Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža. Filmoví fanúšikovia si druhé pokračovanie Pirátov zvolili za Najobľúbenejší film a Najobľúbenejšiu filmovú drámu. Johnny Depp, ktorý si vo filme zahral sympatického pirátskeho kapitána Jacka Sparrowa, si z utorkového slávnostného ceremoniálu odniesol tiež dve ceny - ako Najlepší herec a Najlepší akčný herec. Jennifer Aniston získala cenu v kategórii Najlepšia herečka a jej filmový partner z komédie Rozchod! sa stal Najlepším hercom v hlavnej úlohe. Titul Najlepšia herečka v hlavnej úlohe patrí Cameron Diaz, zatiaľ čo Najlepšou akčnou herečkou sa stala Halle Berry. Za Najlepšiu komédiu roka označili hlasujúci snímku Klik - život na diaľkové ovládanie a animovaný hit Autá sa stal najlepším rodinným filmom. Celým večerom sa niesli vtipy na adresu niekdajšej popovej hviezdičky Britney Spears, ktorá sa dostala na titulné stránky bulváru, keď ju hollywoodsky paparazzi odfotil v kratučkých šatách bez nohavičiek. "Ľudia, poviem vám, šťastie, že nosíme bielizeň," usmiala sa pri pohľade na fanúšikov priamo pod pódiom Jennifer Aniston, ktorá si pre cenu prišla v krátkej voľnej sukni. Halle Berry v krátkych zlatých šatách od Gucciho poďakovala Bohu za to, že si nezabudla obliecť bielizeň. Tejto vety sa chytil aj Najobľúbenejší zabávač - komik Robin Williams. "Vďaka Bohu, že si obliekla tie šaty... Britney - bielizeň - nezabudni na to," odkázal speváčke pri preberaní svojej ceny. Televíznu cenu pre Najlepšiu televíznu drámu získal seriál Klinika Grace. Za Najlepšiu komédiu označili diváci seriál Dva a pol chlapa. Druhý rok po sebe si cenu pre najlepší reality program odniesla spevácka súťaž American Idol. Najobľúbenejším televíznym hercom sa stal Patrick Dempsey zo seriálu Klinika Grace. Najobľúbenejšou herečkou je Eva Longoria (Zúfalé manželky). Dve televízne ceny si odniesla Ellen DeGeneres (Najobľúbenejší moderátor talk show a Najobľúbenejšia zabávačka). Dve hudobné ceny si odniesla country speváčka Carrie Underwood. Zvíťazila v kategórii Najobľúbenejšia speváčka a jej pieseň Before He Cheats sa stala Najlepšou country piesňou. Country spevák Kenny Chesney získal titul Najobľúbenejší spevák. Najlepšou popovou piesňou sa stala Hips Don't Lie v podaní Shakiry a Wyclefa Jeana a Najlepšou r´n´b piesňou SexyBack Justina Timberlakea. Odovzdávanie People's Choice Awards je jednou z prvých show v dvojmesačnom maratóne oceňovania tých najlepších, ktorý vyvrcholí 25. februára odovzdávaním Oscarov. Na rozdiel od Oscarov a ďalších cien, ktoré udeľujú kritici, médiá alebo združenia filmárov, víťazov People's Choice Awards vyberajú v on-line hlasovaní filmoví a televízni fanúšikovia. Ceny tak odrážajú popularitu osobností.

Zomrel Carlo Ponti

Zomrel Carlo Ponti
Taliansky filmový producent Carlo Ponti, manžel legendy strieborného plátna Sofie Loren, zomrel v noci na dnes v ženevskej nemocnici vo veku 94 rokov. Podľa zdroja blízkeho rodine sa liečil na vážne pľúcne ochorenie. Ponti sa narodil v meste Magenta na severe Talianska. S produkciou filmov začal na začiatku 40. rokov. Preslávil sa vďaka filmu Federica Felliniho Cesta (1954) s Anthonym Quinnom v hlavnej úlohe. Na svojom konce mal vyše 140 filmov vrátane troch tuctov aj s manželkou. Produkoval snímky ako Doktor Živago (1965) režiséra Davida Leana či Zväčšenina (1966) od režiséra Michelangela Antonioniho, Zabriskie Point (1970) a Profesia: reportér (1975) od toho istého režiséra , Cléo od 5 do 7 režisérky Agnès Varda (1961), oscarové Ostře sledované vlaky Jiřiho Menzla (1966), Hoří, má panenko Miloša Formana (1967),Horalka Vittorio De Sicu (1960), Vojna a mier King Vidora (1955) . Práve Ponti objavil Sofiu Loren pre film. V roku 1957 sa vzali, keď mala mladá herečka iba 22 rokov. Talianska vláda však neuznala Pontiho mexický rozvod s predchádzajúcou manželkou a obvinila ho z bigamie. Ponti a Loren spolu žili aj po anulovaní manželstva. V roku 1964 získal francúzske občianstvo a o dva roky na to sa pár opäť, úplne legálne, zosobášil. Majú spolu dvoch synov - hudobného režiséra Symfónie v San Bernardine Carla Pontiho mladšieho a filmového režiséra Edoarda Pontiho.

STV NO NEWS

STV NO NEWS
Podľa našich informácií "odchádza " Ľubor Košút zo Slovenskej televízie ku 31.1.2007. Na jeho miesto v 1.2 media, s.r.o. by mal nastúpiť Pavol Hanzel, ako údajný výsledok koaličných dohovorov. HZDS tak dostalo čiastočne to, po čom túžilo. Hanzel pracoval ako vedúci obchodného oddelenia agentúry SARIO , hovorca spoločnosti Matador a bol riaditeľom rádia Forte a Fun rádia v jeho začiatkoch .

9. 1. 2007

RVR NEWS

RVR NEWS
Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes upozornila Slovenskú televíziu na porušenie zákona o vysielaní a retransmisiu v súvislosti s odvysielaním príspevku pod názvom Bahamy: Skrýva sa tam Široký? v programe Správy STV. Televízia podľa rady nesplnila kritéria objektivity.Rada tiež začala správne konanie voči vysielateľovi Markíza-Slovakia, s. r. o, vo veci možného porušenia zákona o vysielaní a retransmisii v ustanovení o ochrane maloletých. TV Markíza 25. septembra 2006 odvysielala v rámci programu Reflex príspevok pod názvom Sexuálne služby v Prahe, čím mohla porušiť zákon. Správne konanie sa začalo aj voči spoločnosti Rádiomédiá, s.r.o., Dubnica nad Váhom vo veci možného uskutočnenia prevodu obchodných podielov vysielateľa v rozsahu prevyšujúcom 55 percent bez predchádzajúceho súhlasu Rady s takýmto prevodom.

RADA STV

RADA STV

Zasadnutie Rady Slovenskej televízie sa uskutoční dňa 10. januára (streda) 2007 o 10.00 hod. v zasadačke na VII. poschodí BTP, Mlynská dolina, Bratislava

Návrh programu:
1. Otvorenie zasadnutia – schválenie programu rokovania, voľba overovateľa zápisu. ;2. Voľba predsedu Rady STV; 3. Kontrola plnenia uznesení Rady STV. ; 4. Informácia o činnosti DK STV – stanovisko k výsledkom forenzného vyšetrovania (predkladá predsedníčka DK STV). ;5. Informácia o ďalšom postupe manažmentu STV v súvislosti s výsledkami forenzného vyšetrovania (informuje GR STV) 6. Rámcová správa o činnosti STV, o. i.: a) informácie o personálnych zmenách v manažmente STV; b) správa o plnení zmlúv nad 200 000 Sk za IV. štvrťrok 2006; c) informácia o postupe STV v legislatívnom procese týkajúcom sa prechodu na DVB-T; d) informácia o zmluvách nad 200 000 Sk; e) informácia o verejných obstarávaniach; f) rôzne. 7. Návrh rozpočtu Rady STV na rok 2007 (predkladá predseda Rady STV). ; 8 . Harmonogram predkladania materiálov Rade STV v I. polroku 2007 (predkladá predseda Rady STV) ; 9. Sťažnosti a podnety.; 10. Rôzne, a) Korešpondencia.