26. 1. 2012

Anna Proletárka končí. Aktualizačný prvok

Anna Proletárka končí

Aktualizačný prvok

25.01.2012 -Klub 3 s nekompromisnou Annou Ghannamovou bol včera večer v rámci politicko-diskusného formátu číslom 1 na trhu Reláciu Klub 3 si včera na TA3 pozrelo viac ako 470 000 divákov. V kategórii 12+ dosiahla relácia podiel na trhu 7,9 %, čo ju včera umiestnilo ako najlepšiu politicko-diskusnú reláciu večera. V rámci kategórie Bratislava 18+ dosiahol včerajší Klub 3 podiel na trhu 10,4 %. Relácia zaujala 11,9 % divákov v kategórii vysokoškolákov a v kategórii manažérov ide o 12,3 %. Hosťami včerajšej relácie Klub 3 boli lídri mimoparlamentných strán Nora Mojsejová (Strana slobodné slovo), Anna Belousovová (Národ a spravodlivosť – naša strana), Ján Budaj (Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska) a Igor Matovič (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti).

26.01.2012- „Chcem zachovať kredit televízie a nemyslím si, že jej vystúpenie bolo v súlade s našimi predstavami o vystúpení moderátora . Podstatou práce moderátora je pýtať sa, nastoľovať zrkadlo politikom a nie, aby moderátor v relácii prezentoval svoje súkromné politické a ekonomické názory." Michal Gučík

Vedenie spravodajskej televízie TA3 zvažuje výmenu na poste moderátora politickej talkshow Klub 3. Ten v súčasnosti zastáva Anna Ghannamová. "Nemám rád, keď sa selektujú či už národnosti, alebo akákoľvek iná príslušnosť, a tobôž nie podľa toho, kto pracuje na akom poste. Myslím si, že nie všetky reakcie našej moderátorky boli adekvátne v tomto smere," vysvetlil pre TASR riaditeľ televízie Michal Gučík s tým, že definitívne stanovisko zaujme televízia zrejme v piatok (27.1.). Publicistická relácia doteraz stihla odvysielať iba dva diely, no dosahovala nadpriemerné výsledky. Naposledy v utorok (24.1.) priniesla televízii v kategórii 12+ 7,9-percentný podiel na trhu, keď ju sledovalo približne 146.000 divákov. Niektorí z pozvaných hostí z mimoparlamentných strán však namietali údajnú zaujatosť moderátorky. Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová zaslala generálnemu riaditeľovi TA3 otvorený list. Ostro otázky Ghannamovej kritizovala vo svojom videu aj šéfka STRANY SLOBODNÉHO SLOVA Nora Mojsejová. "Ja som si počas relácie neuvedomoval, že by mala byť neobjektívna - zdalo sa mi, že si robí tú svoju robotu. Len na konci som si vlastne uvedomil, že som skoro nikdy nemal príležitosť dokončiť vetu, ktorú som začal," povedal na margo relácie líder hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igor Matovič. "Ak politici nie sú spokojní s moderátormi, tak televízie majú byť na takých novinárov pyšné... Nikdy som nebola a nebudem moderátorkou, ktorá iba kladie otázky. Vždy som bola presvedčená, že novinár nie je len zrkadlom spoločnosti, ale aj jej spolutvorcom," reagovala v stanovisku pre médiá Ghannamová.

Copyright © TASR 2012