15. 5. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Rebekah Brooksová, bývalá šéfredaktorka bulvárneho týždenníka News of the World a neskôr generálna riaditeľka spoločnosti News International tlačového magnáta Ruperta Murdocha, bola obžalovaná z bránenia výkonu spravodlivosti v škandále, ktorý vypukol, keď vyšlo najavo odpočúvanie politikov, celebrít a obetí trestných zločinov uvedeným týždenníkom.

Správu priniesla dnes britská televízia Sky News, ktorá patrí do Murdochovej mediálnej skupiny.
Televízia informovala, že obvinili aj Brooksovej manžela, cvičiteľa koní Charlieho, jej tajomníka a ďalších pracovníkov z News International, vrátane Brooksovej vodiča. Obvinenie Brooksovej je osobnou ranou pre Murdocha a tiež veľmi nepríjemné pre britského premiéra Davida Camerona, ktorý bol blízkym priateľom oboch Brooksovcov a spolužiakom Charlieho.
Polícia obnovila vlani v januári vyšetrovanie obvinení novinárov z Murdochovho bulvárneho týždenníka News of the World, že neoprávnene prenikali do telefónov celebrít, politikov a obetí trestných činov a zo získaných údajov písali články na titulnú stránku.
Polícia vyšetruje aj to, či zamestnanci bulvárnych novín prenikali aj do cudzích počítačov a podplácali verejných zamestnancov, vrátane polície, s cieľom získať informácie pre svoje reportáže. Vyše 160 ľudí je zapojených do jedného z najväčších vyšetrovaní, aké kedy viedla londýnska polícia. Zatkla už takmer 50 ľudí.

Copyright © TASR 2012









Americké speváčky Britney Spears a Demi Lovato v pondelok oficiálne potvrdili, že budú porotkyňami a mentorkami v americkej verzii speváckej súťaže The X Factor. Tvorca a zároveň porotca Simon Cowell je presvedčený, že náhradníčky za Paulu Abdul a Nicole Scherzinger boli dobrým výberom. "Urobíme najlepšiu sériu, akú sme kedy spravili. Minulý rok sme začali dobre, ale teraz budeme s týmito dievčatami úplne fantastickí," vyjadril sa. Britney Spears sa podľa jej slov na svoju novú úlohu nesmierne teší. "Bude to taká zábava a bude to úplne iné ako čokoľvek, čo som kedy robila. Som pripravená nájsť skutočnú hviezdu." vysvetlila. Tínedžerská hviezda Demi Lovato sa zas teší na to, ako bude reprezentovať svoju generáciu. Štvrtým porotcom ostáva producent a skladateľ L.A. Reid, ktorý sa osvedčil v prvom ročníku.


Cowell sa rozhodol vyhodiť Abdul a Scherzinger po tom, ako sledovanosť súťaže nenaplnila jeho očakávania. Tiež priznal, že bol príliš arogantný a zaumienil si, že zmení smerovanie celej šou. Ešte neoznámil, kto nahradí moderátora Stevea Jonesa, ktorý v X Factore tiež po prvom ročníku skončil.
The X Factor je súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj spevácke skupiny v akomkoľvek veku. Súťažiacich, ktorí postúpia z kastingov, rozdelia do štyroch skupín - dievčatá, chlapci, skupiny a účinkujúci nad 30 rokov. Každá skupina dostane svojho mentora (jedného z porotcov), ktorý ich sprevádza celou súťažou. Prvý ročník americkej verzie vyhrala 19-ročná Melanie Amaro, ktorej mentorom bol Simon Cowell. Britská verzia s trochu odlišnými pravidlami má za sebou už osem ročníkov, pričom k najznámejším víťazom patria Leona Lewis (2006) a Alexandra Burke (2008).

Vo štvrtej sezóne populárneho seriálu Glee (2009) si zahrajú aj Kate Hudson a Sarah Jessica Parker. Zatiaľ nie je jasné, aké roly stvárnia, no televízia Fox oznámila, že nepôjde len o hosťovanie v jednej epizóde, ale hneď v niekoľkých. Nová sezóna odštartuje v USA na jeseň a podľa vyjadrení televízie pôjde o „šou v šou“. Hlavnými hviezdami úspešného muzikálového seriálu sú Amber Riley, Lea Michele, Jane Lynch, Cory Monteith, Chris Colfer, Dianna Agron, Jayma Mays či Matthew Morrison. V Glee hosťovala okrem iných aj herečka Gwyneth Paltrow, ktorá za stvárnenie Holly Holliday v troch častiach získala cenu Emmy.

Tridsaťtriročná Kate Hudson hviezdila v romantických komédiách Ako prísť o muža za 10 dní (2003), Alex a Emma (2003), Kamarátovo dievča (2008), Vojna neviest (2009) či Tvoj snúbenec, môj milenec (2011). Štyridsaťsedemročná Sarah Jessica Parker je známa predovšetkým ako Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste (1998 - 2004) a z dvoch filmov, ktoré naň nadviazali. Okrem toho si zahrala v snímkach Zamilovaná do vraha (2002), Základ rodiny (2005), Lemra lemravá (2006) alebo Nechápem, ako to dokáže (2011).


Americká televízna stanica CBS definitívne potvrdila, že seriál C.S.I.: Kriminálka Miami (2002) sa už k svojim fanúšikom a fanúšičkám nevráti. Poslednú epizódu desiatej série v USA odvysielali 8. apríla. V tom čase však ešte nebolo jasné, či budú príbehy Horatia Caina a jeho tímu pokračovať aj jedenástou sériou. „C.S.I.: Kriminálka Miami zanechala úžasné televízne dedičstvo - typický štýl, globálnu popularitu a bola kľúčovým hráčom v ceste CBS na vrchol počas uplynulej dekády. Ďakujeme všetkým producentom na čele s Jerrym Bruckheimerom, Jonathanom Littmanom a Ann Donahue - a talentovanému obsadeniu na čele s Davidom Carusom za desať skvelých sezón,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení televízie. Hlavnými hviezdami seriálu boli okrem spomínaného Carusa Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva La Rue či Khandi Alexander.

Seriál C.S.I.: Kriminálka Miami bol inšpirovaný C.S.I.: Kriminálkou Las Vegas. V jednotlivých častiach sledoval forenzných vyšetrovateľov a policajných dôstojníkov z južnej Floridy, ktorí pri riešení prípadov kombinovali vedecké metódy a typické zaužívané policajné postupy. Na rozdiel od pôvodného seriálu boli hlavní hrdinovia v prvom rade policajti a až v druhom rade vedci.




© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.