21. 5. 2012

RTVS REKORD !

RTVS REKORD !


Hokejové finále Slovensko - Rusko bolo zrejme historicky najsledovanejším televíznym programom na Slovensku. Rozhodujúci duel majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách sledovalo podľa peoplemetrov 1,788 milióna divákov. RTVS mala vďaka hokejovému súboju v hlavnom vysielacom čase podiel na trhu 72,7 % v kategórii 12+.

V ére peoplemetrov, teda od 15. októbra 2004, má STV deväť z desiatich nasledovanejších relácií. Doteraz najsledovanejším programom bol priamy prenos z finálového kola SuperStar v roku 2005, ktorý sledovalo 1,832 milióna divákov v kategórií 12+. Nedeľňajší prenos delilo od historického rekordu približne 44-tisíc divákov.
"Inými slovami, ak by bolo pravdou, že nedeľňajší hokej sledovalo na námestiach, v puboch a podobne na celom Slovensku ešte o 44-tisíc ľudí viac, tak potom hovoríme, že ide o nový historický rekord sledovanosti v ére peoplemetrov. Osobne som presvedčený, že mimo domácností sledovalo hokej po celom Slovensku výrazne viac ako tých 44-tisíc divákov. Tvrdenie, že išlo o historicky najsledovanejší televízny program, je teda pravdepodobne pravdivé, ale pre nedostatky v metodike merania, žiaľ, exaktne neverifikovateľné,“ uviedol v tlačovej správe programový riaditeľ RTVS Andrej Miklánek. Agentúru SITA informoval Richard Šümeghy, hovorca RTVS.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.