6. 5. 2012

RTVS váha

RTVS váha



Vedenie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) nevylučuje zmeny v diskusných reláciách Slovenskej televízie (STV). "Pri O 5 minút 12 zmeny neplánujeme, pri Zoči voči sme ešte nerozhodli," odpovedal programový riaditeľ Slovenskej televízie Andrej Miklánek na otázku agentúry SITA, či STV neplánuje zmeny vo vysielaní diskusií a či s nimi počíta aj po tradičnej letnej pauze.

Podľa Miklánka sú O 5 minút 12 a Zoči voči odlišné typy relácií, s odlišným zameraním a neporovnateľnou cieľovou skupinou. "O 5 minút 12 je značka, ktorá je na trhu veľmi dlho, má svoje meno a vplyv. Je mienkotvorná a mimoriadne sledovaná," konštatoval ďalej. Vedenie STV je preto s ňou spokojné a neplánuje v nej robiť dramatické zmeny. "Budeme však samozrejme kontinuálne pracovať na jej postupnom vylepšovaní a budeme aktívne pracovať s moderátormi," doplnil Miklánek. Spoločensko-politická diskusia s obecenstvom Zoči voči vznikla len nedávno, premiéru mala 17. januára. "Reagovali sme ňou na zvýšený dopyt po diskusiách pred voľbami," pripomenul šéf programu verejnoprávnej televízie. Zároveň konštatoval, že relácia "sledovanosťou zatiaľ úplne neoslnila, je pod úrovňou priemeru Jednotky. Ale priniesla zaujímavé nielen politické, ale aj občianske témy - od Gorily až po školstvo".
Zoči voči sa vysiela v utorok na Jednotke o 21:00 striedavo s Annou Vargovou a Richardom Dírerom a O 5 minút 12 sa začína tradične v nedeľu tesne pred poludním. Sledovanosť oboch diskusií sa diametrálne odlišuje. "O 5 minút 12 býva spravidla najsledovanejšou reláciou dňa na Jednotke. Pravidelne sa umiestňuje medzi najsledovanejšími reláciami spomedzi všetkých televízií," tvrdí Andrej Miklánek. Priemerný podiel na trhu je okolo 30 %, čo je trojnásobok priemeru Jednotky. Reláciu priemerne sleduje takmer 500 tisíc divákov. "Tam niet čo riešiť, je to náš programový tromf," tvrdí Miklánek. Pritom "Zoči voči si ešte len buduje divácky návyk a má podiel nižší ako je priemer Jednotky," dodal pre SITA programový riaditeľ STV, RTVS.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.