17. 6. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS







Dvojhodinovú prvú epizódu pokračovania legendárneho seriálu Dallas (1978 - 1991) si v stredu v USA pozrelo 6,9 milióna televíznych divákov, čo je vôbec najlepší tohtoročný výsledok pre seriál vysielaný na stanici káblovej televízie.
Nových desať epizód o bohatej naftárskej rodine Ewingovcov vysiela televízna stanica TNT, ktorá si ich výrobu objednala vlani v júli. V pokračovaní Dallasu hrajú aj niektoré hviezdy z pôvodného seriálu ako napríklad Larry Hagman ako intrigánsky J. R., Patrick Duffy ako jeho mladší sympatický a zásadový brat Bobby a Linda Gray ako Sue Ellen, exmanželka J. R. Ewinga a matka jeho syna Johna Rossa III. Pôvodný Dallas skončil v roku 1991 po 357 epizódach pre klesajúcu sledovanosť a zhoršenie kvality scenárov. Po skončení natočili s pôvodnými hercami ešte dva filmy, a to Dallas: J. R. Returns (1996) a Dallas: War of the Ewings (1998).
Informácie pochádzajú z webstránok www.bbc.co.uk a www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.



Americká spoločnosť Facebook súhlasila so zaplatením pokuty 10 miliónov dolárov, aby urovnala spor s užívateľmi, podľa ktorých prevádzkovateľ najväčšej internetovej sociálnej siete na svete neoprávnene nakladal s ich osobnými údajmi. Vyplýva to z dokumentov, ktoré zverejnil v sobotu súd v kalifornskom San José. Užívatelia sa obrátili na súd v marci 2011. Predmetom sťažnosti bola služba sponzorovaných odkazov, ktoré Facebook vytvára automaticky na základe aktivít užívateľa. Sťažovatelia namietali, že spoločnosť ich osobné údaje neoprávnene využila na reklamné účely. Pokutu má Facebook dať na charitatívne účely v zmysle požiadaviek sťažovateľov.© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.