18. 6. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Západoslovenská televízia chce byť všade tam, kde sa niečo deje a chce priniesť najkvalitnejšie regionálne spravodajstvo zo západného Slovenska. Trúfa si osloviť viac ako milión divákov.
"Okrem západného Slovenska chceme dať vo vysielaní aj priestor ďalším regiónom Slovenska, v ktorých sa konajú zaujímavé akcie. Aj náš slogan 'Tam, kde žijete' vyjadruje zámer byť v blízkosti udalostí, ktoré sa ľudí v regiónoch priamo týkajú," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii Peter Chmela, riaditeľ Západoslovenskej televízie. "Chceme byť doplnkom veľkých televízií, ale takisto malých lokálnych televízií. Malé samosprávy môžu prostredníctvom nášho vysielania propagovať zaujímavé akcie, ktoré sa u nich organizujú." Televízia skúšobne vysiela už od začiatku apríla. Podľa Chmelu to bolo obdobie, v ktorom sa odstraňovali technické a programové nedostatky. Ostré vysielanie spustili 1. júna.
Cieľovou skupinou pre televíziu sú ľudia vo veku 30-60 rokov. "V oblastiach, ktoré môžeme naším signálom pokryť, je približne 1.200.000 potenciálnych divákov," uviedol pre TASR Chmela. Televízia sa šíri v digitálnom multiplexe pomocou vlastných vysielačov. Diváci si Západoslovenskú TV naladia v Jaslovských Bohuniciach na 59. kanáli, v Borskom Mikuláši na 51. a v Bratislave na 55. kanáli. Západoslovenská televízia bude aj v ponuke veľkých káblových operátorov. "Vysielanie televízie bude možné sledovať aj na strednom či východnom Slovensku."
Televízia vysiela denne od 7. hodiny do 24. hodiny. Každú párnu hodinu sa vysiela hodinový spravodajský blok. "Jeden približuje dianie na západnom Slovensku, druhý dianie v Bratislave," priblížila programová riaditeľka televízie Monika Mannová.
Súčasťou vysielania sú aj dokumenty, publicistika a diskusné relácie a tematicky zamerané relácie. Medzi tvárami obrazovky je Peter Kočiš, ktorý bude moderovať cestopisnú reláciu Okolo sveta a taktiež Nora Beňačková, ktorá bude moderovať Hviezdy na zemi – reláciu o zaujímavých osobnostiach z rôznych oblastí života. Som rada, že som si splnila sen, ktorý som mala ešte počas pôsobenia v Slovenskej televízii. Nora Beňačková pochválila vizuál televízie. "Je príjemný a živý zároveň."
Keďže televízia mapuje udalosti v regióne, ktorý susedí s inými štátmi, televízia sa nebráni ani cezhraničnej spolupráci s českými či rakúskymi regionálnymi televíziami. "Preto sa už teraz počas spravodajstva objavuje na obrazovke informačná lišta v anglickom jazyku," uviedol riaditeľ Chmela. V programovom portfóliu by sa mohli objaviť aj priame prenosy z mestských zastupiteľstiev, omší či koncertov.





Copyright © TASR 2012