22. 6. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Majiteľ mediálnej skupiny Centrum Holdings, fond Warburg Pincus, vraj už niekoľko týždňov rokuje o jej predaji. Ako informoval portál ihned.cz, medzi záujemcami figuruje vydavateľstvo Ringier, ale aj spoluzakladateľ skupiny Ondrej Tomek. Hodnota prípadnej transakcie by mala predstavovať približne 2 mld. CZK. Centrum Holdings je jediným akcionárom firmy Centrum Holdings, a.s., ktorá na Slovensku prevádzkuje stránky atlas.sk, aktualne.sk a centrum.sk. Po Ringieri je tak druhou najväčšou skupinou, ktorá prevádzkuje internetové portály.
Práve Ringier označujú české médiá za najväčšieho záujemcu, podľa informácií ihned.cz už prebiehajú medzi oboma stranami rokovania o predaji. V prípade, že by sa mu podarilo skupinu získať, stal by sa dominantným prevádzkovateľom internetových portálov na Slovensku. Podľa Madé Fronty Dnes fond Warburg Pincus už pred dvoma týždňami rozposlal mediálnym domom a finančným skupinám predajnú ponuku. Hovorca Centrum Holdings však pre ihned.cz odmietol špekulácie potvrdiť.
Private equity fond Warburg Pincus kúpil väčšinový podiel vlastníka portálu Centrum.cz NetCentrum na konci roku 2007. V tom čase sa jeho hodnota pohybovala na úrovni približne 3 mil. CZK. Warburg Pincus má viac ako štyridsaťročnú históriu, do viac ako 650 spoločností v 30 krajinách sveta investoval spolu viac ako 40 mld. USD. V jeho portfóliu sú firmy z finančného, zdravotníckeho, mediálneho, telekomunikačného či energetického odvetvia.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.