6. 7. 2012

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS








Iránska štátna televízia obvinila v stredu britskú vysielaciu spoločnosť BBC z toho, že prenikla na jej webovú stránku, aby zmenila výsledky prieskumu o iránskom jadrovom programe. BBC toto tvrdenie poprela.
Vysielanie britskej stanice v perzskom jazyku informovalo, že v prieskume sa 63 percent zúčastnených vyslovilo za zastavenie obohacovania uránu v prospech ukončenia západných ekonomických sankcií.
Iránska televízia naopak tvrdí, že takto odpovedalo 24 percent respondentov, pričom zvyšok podporil protiopatrenia voči Západu ako je uzavretie Hormuzského prielivu, strategickej cesty vývozu ropy z Perzského zálivu.
BBC vo vyhlásení uviedla, že tvrdenia iránskej televízie sú "absurdné i absolútne nepravdivé", pričom perzský servis BBC si stojí za svojimi správami. "V Iráne je významné publikum, ktoré sa spolieha na perzské vysielanie BBC, pokiaľ ide o nestranné a dôveryhodné správy, a sme presvedčení, že pozná taktiky štátnych médií," píše sa vo vyhlásení.
Prieskum v utorok odstránili z webovej stránky iránskej televízie.

Na 2. Svetovom summite médií (WMS), ktorý sa začal včera v Moskve, sa zišlo 300 reprezentantov 230 rozličných médií zo 102 krajín sveta, vrátane Slovenska.
Copyright © TASR 2012



Jeho hlavnými témami sú elektronické médiá, sociálne médiá, internet a podnikanie a médiá, informovala rozhlasová stanica Hlas Ruska.
Účastníkov summitu, prezidentov a generálnych riaditeľov rozličných veľkých médií, ako sú tlačové agentúry Associated Press a Reuters, britská rozhlasová a televízna spoločnosť BBC, americká televízia NBC či arabská televízia al-Džazíra, privítal otváracím prejavom predseda dolnej komory ruského parlamentu, Štátnej dumy, Sergej Naryškin.
Účastníci Svetového summitu médií budú až do soboty diskutovať o príležitostiach a výzvach, ktorým čelia médiá v 21. storočí. Jednou z najdôležitejších tém je ako prežiť v modernom svete za hospodárskej krízy.
Prvý Svetový summit médií sa uskutočnil v októbri 2009 v Číne a otvoril éru medzinárodnej spolupráce médií.