27. 7. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Dvaja novinári z Holandska a Británie, ktorých pred týždňom uniesli v Sýrii, sú znova na slobode. S odvolaním sa na ministerstvo zahraničných vecí v Haagu o tom dnes informovala holandská tlačová agentúra ANP.
Holandský fotoreportér je zranený, ale v celkovo dobrom zdravotnom stave. Mužov uniesli v severnej Sýrii neďaleko tureckej hranice, o páchateľoch sa podľa správy zatiaľ nič nevie. Na želanie príbuzných ministerstvo zahraničných vecí o prípade verejnosť doposiaľ neinformovalo.
Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) medzitým oznámil, že dočasne presúva časť svojich zahraničných pracovníkov zo sýrskej metropoly Damask do susedného Libanonu. Dôvodom sú obavy o ich bezpečnosť, aj keď základný tím asi 50 pracovníkov v Sýrii ostane.
Hovorca MVČK v Ženeve pre agentúru AP tiež povedal, že aj Sýrsky arabský Červený polmesiac pozastavil niektoré svoje humanitárne operácie v severosýrskom meste Aleppo vzhľadom na ťažké boje.


Copyright © TASR 2012









Tisíce demonštrantov zablokovali vo štvrtok štúdiá najpopulárnejšej mexickej televíznej stanice Televisa, ktorú obviňujú z nevyváženého pokrývania prezidentských volieb z 1. júla.
Prívrženci Andrésa Manuela Lópeza Obradora, ktorý neuspel v prezidentských voľbách, tvrdia, že televízia podporovala víťaza Enriqueho Peňu Nieta.
Demonštranti bránia pracovníkom TV stanice vo vstupe do budovy, pričom blokáda by mala trvať 24 hodín.
Televisa, ktorá zatiaľ vysiela normálne, sa bráni, že všetkým kandidátom poskytla v spravodajstve rovnaké podmienky.
Nieto zvíťazil so ziskom 38,2 percenta hlasov, jeho hlavný protikandidát Obrador si zabezpečil 31,6-percentnú podporu.
Obrador obvinil svojho súpera z kupovania hlasov a ovplyvňovania médií a obrátil sa so sťažnosťou na najvyšší volebný orgán.
Nieto sa mal napríklad kupovať vysielací čas aj v TV stanici Televisa.



© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.