31. 7. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Tvorkyňa obľúbeného seriálu Klinika Grace (2005) Shonda Rhimes má pre divákov v nadchádzajúcej deviatej sérii pripravených množstvo zvratov.
"Tento rok chystáme niečo skutočne zaujímavé. Prvý diel sa bude odohrávať dva až tri mesiace po tom, kde sme skončili," prezradila v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter.
Až v druhej epizóde sa dej vráti späť do lesa, kde protagonisti zranení pri leteckom nešťastí čakajú na pomoc.
"Pre mňa je to úplne iný spôsob vyrozprávania príbehu a budete sa pýtať sami seba, prečo sú ľudia takí, akí sú, no zistíte to až v druhej epizóde," opísala svoje plány.
K odchádzajúcim hercom Chyler Leigh (Lexie Grey), Kim Raver (Teddy Altman) a Ericovi Daneovi (Mark Sloane), s ktorými sa diváci budú musieť rozlúčiť, podľa nej môžu pokojne pribudnúť ďalší.
Ako však potvrdila, postavy Patricka Dempseyho (Derek Shepherd), Ellen Pompeo (Meredith Grey) a Sandry Oh (Cristina Yang) prežijú.
Rhimes tiež pripúšťa, že dej možno spestrí príbehmi z ďalších nemocníc, kam môžu odísť za prácou niektorí z doterajších rezidentov Seattle Grace Mercy West Hospital.
"S týmto sme vždy rátali - s nápadom, že niekto by bol niekde inde. Keď sa začne ďalšia séria, niektorí doktori v Seattle Grace už nebudú a až neskôr pochopíte, čo to znamená," uviedla tvorkyňa, ktorá ešte netuší, koľko sérií úspešný seriál čaká.
Po nedávnom oznámení, že z Kliniky Grace odchádza obľúbený Eric Dane alias Mark Sloane alebo McSteamy tiež hovorila o tom, ako sa s ním plánuje rozlúčiť.
"Som veľmi hrdá na to, ako spracujeme jeho odchod. Naozaj som bojovala za túto postavu, aby dostala svoj čas. Našli sme krásny a kreatívny spôsob, ako mu dať zbohom," vyjadrila sa.



Prestížny americký denník New York Times (NYT) sa stal v nedeľu terčom hackerov.
Tí na svojom falošnom webe zverejnili vlastný úvodník podpísaný menom Bill Keller, ktorý je bývalým šéfredaktorom denníka.
Článok mal názov Wikileaks, Post Postcriptum a javil všetky známky, že ide skutočne o materiál NYT.
Úvodník bol dokonca napísaný tak vierohodne, že jeho nepravosť si všimol až hlavný editor novín Tim Bilton, ktorý o tom informoval prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter. Článok však v skutočnosti nebol publikovaný na portáli New York Times, ale na vlastnom webe hackerov.

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 Vláda v Tadžikistane zablokovala svojim obyvateľom prístup na internetové stránky britskej spravodajskej siete BBC a ruského televízneho kanála Vesti. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti, ktorej to oznámili miestni prevádzkovatelia internetu.
"Rozhodnutie prijala Národná komunikačná služba," uviedol hovorca tadžickej spoločnosti prevádzkujúcej internet.
Užívatelia internetu zo stredoázijskej republiky tvrdia, že na stránku Vesti a BBC sa nemôžu dostať už od nedele 29. júla. Ešte predtým úrady zablokovali prístup na server YouTube.
Zahraničnopolitickí analytici upozorňujú, že blokovanie prístupu na niektoré internetové stránky súvisí so stretom medzi tadžickými vojakmi a ozbrojencami v blízkosti afganských hraníc, pri ktorom 24. júla zahynulo najmenej 12 príslušníkov tadžických bezpečnostných síl, ďalších 25 utrpelo zranenia.
Tadžické úrady tvrdia, že pri operácii zahynulo aj 30 povstalcov, zajatých bolo 40 ozbrojencov, vrátane ôsmich Afgancov a úrady preverujú ich prípadné kontakty s Talibanon, al-Káidou a ďalšími militantnými skupinami.
Armáda útočila na pozície nelegálnej ozbrojenej skupiny podozrivej z pašovania drog, tabaku a drahých kameňov. Jej vodca Tolib Ajombekov je tiež obviňovaný z vraždy tadžického generála Abdulla Nazarova, zabitého 21. júla.
Dušanbe odmieta správy o úmrtí civilistov pri svojej operácii. Predstavitelia opozície a niektoré im naklonené médiá informovali o vyše 200 mŕtvych vrátane tadžických vojakov, policajtov i civilistov.
Opoziční aktivisti tvrdia, že ofenzíva je pokusom prezidenta Emomali Rachmona potlačiť opozičné skupiny, ktoré sú práve v hornatom regióne na úpätí Pamíru najsilnejšie.

Copyright © TASR 2012