17. 7. 2012

Milkine výroky

Milkine výroky



„Tvorba zákona bola v poriadku, aj keď naozaj bol urobený rýchlo a sú tam veci, ktoré sú problémové. Nie je to len toto jedno ustanovenie zákona, ktoré účelovo zneužila súčasná parlamentná väčšina. Časovanie toho zákona bolo možno dramatické, pretože pán Nižňanský práve nechal v televízii 46­miliónovú kumulovanú stratu. Pokiaľ viem, tak predchádzajúca vláda mala takéto niečo v programe, počítala s tým, aj keď to nebolo nazvané ako spojenie, ale myslím rekonštrukcia. Tým návrhom na spojenie sa netajil ani vtedy predchádzajúci minister Maďarič, ktorý však najskôr chcel spojiť obe médiá fyzicky, až potom mentálne.

Kollár hovorí, že chce vedieť o všetkom, čo robím. Tieto prekáračky sme absolvovali takmer na každej rade. On má naozaj pocit, že musí vedieť všetko, len to by musel sedieť na poste generálneho riaditeľa.„

Dokonca som mu x-krát povedala: Predseda, keď to chceš riadiť, tak si mal kandidovať.

Rada má vedieť viac  ale štandardným procesom. Vedia o tom absolútne všetko podľa zákona. Aj zo zákona, ak zverejníte vopred podmienky alebo odborné podklady, tak súťaž zmaríte. Dostali informáciu v prvom momente, keď ju dostať mohli. Nikde v zákone nie je napísané, že mám informovať o zámere vypísať obchodnú súťaž.

V STV nesú veľmi ťažko aj to, že tu je Zemková rok a pol, už ju treba dať dolu. Aj v rozhlase to tiež nesú ťažko, dokonca tvrdia, veď to RTV s dvojbodkou vyzerá ako STV a kde je tam rozhlas?

Tej oranžovej špicatej značky STV y či bolo škoda ? To isté platí pre Slovenský rozhlas, ktorý je tu osemdesiat rokov. Tie značky stále existujú. Naši redaktori sú rozhlasovo­televízni, napríklad značky na ich mikrofónoch sa prejavujú na všetkých tlačovkách a je jasné, že patria k sebe. Toto rozhodnutie vyšlo zvnútra, možno sa k nemu vracať spochybňovaním, ale zopakujem, ak by ste boli vy generálnym riaditeľom, urobíte to inak. Lenže ja som bola generálnou riaditeľkou, dokonca tvrdím, že ešte som. Musí to však povedať súd, že ešte som.“

Miloslava Zemková