9. 7. 2012

RTVS politbyro News

RTVS politbyro News




Poslankyňa Národnej rady SR Jana Žitňanská sídli od júla v priestoroch, ktoré patria Rozhlasu a televízii Slovenska (RTVS). Vyplýva to zo zmluvy, ktorú podpísala krátko po odvolaní jeho generálnej riaditeľky Miloslavy Zemkovej s jej štatutárnymi zástupcami. Poslankyňa bude za prenájom 30 metrov štvorcových nebytového priestoru na Benediktiho ulici v Bratislave platiť mesačne RTVS takmer 350 eur (bez DPH).
Podľa nezaradenej poslankyne prenájom nijakým spôsobom nesúvisí s politickým projektom, ktorý presadzuje spoločne s exministrom vnútra Danielom Lipšicom (nezaradený). Priestory by teda nemali slúžiť ako budúce sídlo hnutia, ktorého založenie zvažujú.
"Bude to normálna poslanecká kancelária. Keďže sa zaoberám otázkami ľudí so zdravotným postihnutím a táto budova je bezbariérová, na rozdiel od nášho parlamentu, kde je prístup oveľa ťažší, tak som sa rozhodla zriadiť kanceláriu tam," vysvetlila. Poukázala pritom na to, že adresa sa zhoduje so sídlom Slovenského paralympijského výboru a Asociácie organizácií zdravotne postihnutých občanov SR.

Copyright © TASR 2012