22. 8. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Bývalá riaditeľka Slovenskej pošty Marcela Hrdá nastúpila pred niekoľkými dňami na pozíciu riaditeľky najväčšej českej mediálnej agentúry Médea, ktorá patrí podnikateľovi Jaromírovi Soukupovi. Informoval o tom český denník Lidové noviny. "Nebudem sa vyjadrovať, to sú súkromné záležitosti,“ vyhlásila pre Lidové noviny Hrdá.Hrdá po odchode z pozície riaditeľky Slovenskej pošty, na ktorej pôsobila štrnásť mesiacov, dostala odstupné 178 tis. eur. Oficiálnym dôvodom pre vyplatenie vysokého odstupného bolo zlepšenie hospodárskych výsledkov Slovenskej pošty, ktorá vlani znížila svoju plánovanú stratu z 12 mil. eur na 8 mil. eur pred zdanením.
Hrdá v minulosti šéfovala aj Letisku Praha či Českej pošte, odkiaľ ju podľa Lidových novin vyhodil bývalý český minister vnútra Radek John. Oficiálnym dôvodom bola nespokojnosť s jej koncepciou fungovania pošty, s výsledkami hospodárenia, ale aj preto, že pristúpila ku rušeniu pobočiek.

Sýrski vojaci dnes počas razie v Damasku zabili novinára sympatizujúceho s hnutím proti prezidentovi Bašárovi Asadovi, informovali opoziční aktivisti.

Musába Udalláha, ktorý pracoval pre štátne noviny Tišrín, zastrelili sýrski vojaci počas domovej razie v severnej časti hlavného mesta.
Správy od opozičných aktivistov nebolo možné ihneď potvrdiť, vzhľadom na kontrolu sýrskych úradov nad nezávislými médiami.
Udalláh bol jedným z najmenej 40 obetí bombardovania a iných útokov v Damasku, v ktorých sýrska armáda proti rebelom zakročila tankami a bojovými vrtuľníkmi. Podľa miestnych obyvateľov išlo o najmohutnejšie ostreľovanie v metropole, odkedy ju armáda minulý mesiac znova ovládla.
Novinár písal pod pseudonymom články na internete o tvrdých zásahoch v jeho rodnom meste Dará, kde sa začala vzbura proti prezidentovi Asadovi. Trvá už 17 mesiacov.
Jeho smrťou sa počet sýrskych žurnalistov, blogerov a spisovateľov zabitých bezpečnostnými silami počas povstania zvýšil na 54, uviedol predstaviteľ tajného Združenia sýrskych žurnalistov.


Copyright © TASR 2012



Kanadská tínedžerská hviezda Justin Bieber sa objaví v seriáli Simpsonovci (1989). Samotný spevák o tom informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Práve som narozprával postavu v Simpsonovcoch!!!" napísal 18-ročný Bieber a vzápätí tweet vymazal. Výkonný producent úspešného animovaného seriálu Al Jean však neskôr potvrdil, že spevák skutočne prepožičia hlas postavičke znázorňujúcej jeho samotného v jednej krátkej scéne. "Je to cameo," potvrdil pre Entertainment Weekly. "Ale všetky jeho fanúšičky by mohli sledovať každú minútu šou, predtým aj po tom, ako sa tam objaví," dodal.
Jean tiež priblížil príbeh, v ktorom sa Bieberova postava ocitne. "Bude sa snažiť uspieť v talentovej šou, v ktorej Bart hrá na klavíri, no nepostúpi," prezradil. Epizóda dostala názov The Fabulous Faker Boy a na americké televízne obrazovky sa dostane v premiére v roku 2013. Dvadsiata štvrtá sezóna populárneho seriálu odštartuje 30. septembra. Okrem Biebera sa v nej objavia hviezdy ako Natalie Portman, Anne Hathaway, Zooey Deschanel, Sarah Michelle Gellar, Edward Norton a Steve Carell.
Justin Bieber je rodákom z kanadského Londonu a na svojom konte má EP nahrávku My World (2009), štúdiovku My World 2.0 (2010), vianočný album Under The Mistletoe (2011) a najnovšiu štúdiovú nahrávku Believe, ktorá v USA vyšla 19. júna. Na album, ktorý sa v americkom rebríčku Billboard 200 stal zatiaľ najpredávanejším debutom roka, sa dostalo dovedna 13 skladieb. Prvým singlom je pieseň Boyfriend, tým druhým bude skladba As Long as You Love Me. Bieber, ktorého najväčším hitom je skladba Baby s vôbec najpozeranejším videom na YouTube, randí s americkou herečkou Selenou Gomez. Počas svojej kariéry stihol získať okrem iného jednu Brit Award, tri Juno Awards a tri nominácie na Grammy.
Informácie pochádzajú z webovej stránky AceShowbiz.com a z archívu agentúry SITA.

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.