9. 10. 2012

TASR NEWS

TASR NEWS


Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Teraz.sk je prvým slovenským spravodajským portálom, ktorý bezplatne sprístupnil aplikáciu vyvinutú špeciálne pre tablety s operačným systémom Android. Mobilná aplikácia Teraz.sk, ktorá sa dá bezplatne stiahnuť v Google Play, sa tak prispôsobuje nielen mobilným telefónom, ale aj tabletom.
Kým v mobilných telefónoch klienti listujú medzi zoznamom sekcií, zoznamom správ a jednotlivými správami pohybom prsta zo strany na stranu, v aplikácii Teraz.sk pre tablety majú v ľavej časti obrazovky vysunutý zoznam správ alebo menu kategórií. Čítanie spravodajstva je tak oveľa prehľadnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie.
"Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Podobnú aplikáciu TASR pripravuje aj pre majiteľov iPadov. Onedlho sa ocitne v Apple Store.
TASR ako verejnoprávna tlačová agentúra prevádzkuje od marca spravodajský portál Teraz.sk, ktorého mesačná návštevnosť presahuje 200.000 unikátnych návštevníkov. Ďalších 20.000 ľudí má nainštalovanú mobilnú aplikáciu so spravodajstvom Teraz.sk. V septembri TASR redizajnovala aj svoju korporátnu stránku www.tasr.sk a spustila obrázkový magazínový portál Webmagazin.sk.

Copyright © TASR 2012