5. 11. 2012

Azet.sk, a.s. sa ospravedlňuje spoločnosti Centrum Holdings, a.s.

Azet.sk, a.s. sa ospravedlňuje
 
spoločnosti Centrum Holdings, a.s. 

Na základe rozhodnutia Okresného súdu Banská Bystrica zo dňa 16.04.2012 a potvrdenia rozhodnutia Krajským súdom Banská Bystrica zo dňa 20.09.2012 súd zaviazal spoločnosť Azet.sk, a.s. ospravedlniť sa spoločnosti Centrum Holdings, a.s.
"Spoločnosť Azet.sk, a.s. sa ospravedlňuje spoločnosti Centrum Holdings, a.s. za nekalosúťažné konanie, ktorého sa dopustila rozširovaním Biznis e-mailu, prílohou ktorého je leták nazvaný "Porovnanie slovenských portálov a katalógov" a "azet dobré správy", ktorý zasielala zákazníkom.
V spomínanom dokumente bolo použité porovnanie, ktoré je v rozpore so zákonom o reklame, nakoľko nespĺňala podmienky použitia porovnávacej reklamy. Porovnanie návštevnosti hlavných stránok portálov Azet, Zoznam, Centrum a Atlas nemôže podať reálny obraz o návštevnosti služieb Azet, Zoznam, Centrum a Atlas, nakoľko nie všetci súťažitelia majú na hlavnej internetovej stránke pokryté všetky svoje poskytované služby. Takéto porovnanie nie je objektívne, je klamlivé a neporovnáva overiteľné a podstatné vlastnosti služieb. Pri porovnaní návštevnosti hlavných stránok Azet, Zoznam, Centrum a Atlas údaje o návštevnosti Atlas spoločnosť Azet.sk, a.s. stanovila vlastným interným odhadom a tento porovnávala s oficiálnymi údajmi. Takéto porovnanie nie je objektívne, je klamlivé a neporovnáva overiteľné vlastnosti služieb. Pri porovnaní počtu firiem zapísaných v katalógoch Azet, Zoznam, Centrum a Atlas údaje o počte firiem v katalógoch Atlas a Centrum spoločnosť Azet.sk, a.s. stanovila vlastným interným spôsobom. Takéto porovnanie nie je objektívne, je klamlivé a neporovnáva overiteľné vlastnosti služieb. Pri porovnaní návštevnosti katalógov Azet, Zoznam, Centrum a Atlas porovnáva rok staré údaje a z rôznych časových období. Takéto porovnanie nie je objektívne, je klamlivé. Porovnanie, ktoré je predmetom letáku, je spôsobilé uviesť zákazníkov do omylu a znevýhodnilo pri porovnávaní konkurenčné produkty spoločnosti Centrum Holdings, a.s. - produkty Atlas.sk a Centrum.sk. Rozposielanie predmetného Biznis e-mailu bolo zneužitím účasti na hospodárskej súťaži - nekalousúťažou.
Spoločnosť Azet.sk, a.s. ľutuje svoje počínanie a zaväzuje sa v budúcnosti zdržať sa nekalosúťažného konania."
Spoločnosť Centrum Holdings verí, že spoločnosť Azet.sk, a.s. si zoberie ponaučenie z tohto rozhodnutia a v budúcnosti sa vyvaruje nekalosúťažného konania.

 Rozhodnutie Okresného súdu Banská Bystrica zo dňa 16.04.2012
Rozhodnutie Krajského súdu Banská Bystrica zo dňa 20.09.2012