29. 11. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Peruánka Maruja Venegasová (97), ktorá začala uvádzať svoju rozhlasovú reláciu pre deti ešte pred druhou svetovou vojnou, je na svete vôbec najdlhšie pôsobiacou moderátorkou v rozhlase. Zapísaná je aj v Guinnessovej knihe rekordov, informovala v stredu agentúra AP.
Mimoriadne obľúbená relácia Radio Club Infantil sa v peruánskom rozhlase prvýkrát objavila už pred 68 rokmi, pričom Venegasová ju uvádza od prvého dielu 18. decembra 1944 až dodnes.
Najväčšiu sledovanosť pútala Venegasovej relácia v 50. rokoch minulého storočia, keď mala tú česť hostiť najznámejších peruánskych spevákov a hercov.
Známa moderátorka v súčasnosti moderuje približne polhodinovú nedeľnú reláciu z domu. A robí to, ako celé roky, bez nároku na honorár, napísala AP.


Americký New York zažil deň bez vážneho zločinu a newyorské noviny Daily News vyšli v stredu s titulkom - žiadna streľba, žiadne dobodania nožom v meste Gotham.
"Gotham" je prezývkou New Yorku vyše 200 rokov, vysvetľuje agentúra DPA s tým, že názov mesta sa objavil aj v príbehoch o Batmanovi.
Ani starší policajti sa v New Yorku nepamätali na taký deň, kedy by nedošlo k závažnému zločinu. Trend jednoznačne smeruje k tomu, že metropola sa stáva čoraz bezpečnejšou.
V tomto roku sa v New Yorku doteraz stalo 366 vrážd, čo bolo o 23 percent menej než vlani. Vrcholom bol rok 1990, keď tu zaznamenali 2245 vrážd.
Podľa policajného historika Toma Reppetta úbytok zločinov spôsobili aj programy na boj s kriminalitou a tento rok by mohol byť najnižší počet vrážd od roku 1960.


Copyright © TASR 2012



Americkú herečku Amy Locane-Bovenizer, známu zo seriálu Melrose Place (1992 - 1999), odsúdili za zabitie 60-ročnej ženy, ku ktorému došlo pri autonehode v roku 2010. V krvi jej vtedy namerali trikrát vyššiu hladinu alkoholu než je povolená hranica v New Jersey. Pri nehode sa navyše vážne zranil manžel zosnulej - Fred Seeman. O treste rozhodne súd 1. marca 2013. Za zabitie jej hrozí päť až desať rokov odňatia slobody a za ublíženie na zdraví ďalších tri až päť rokov. Štyridsaťročná matka dvoch detí je v súčasnosti už za mrežami bez možnosti prepustenia na kauciu. "Toto je smutný deň pre rodinu Seemanovcov. Po tomto verdikte nie sú žiadni víťazi, len porazení. Manžel stratil svoju milovanú manželku, jeho deti prišli o matku a matka Helene o dcéru. Túto stratu nenapraví žiadny verdikt," uviedol asistujúci prokurátor Matthew Murphy. Locane-Bovenizer si okrem postavy Sandy v spomínanom seriáli zahrala aj v snímkach Cry-Baby (1990), Zločiny zo srdca (1995), Pavučina smrti (1998) či Sekretárka (2002).





Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Americká herečka Scarlett Johansson v utorok prekvapila divákov NBC, keď sa v rámci rannej šou televízie zahrala na rosničku. Pôvodne prišla propagovať svoj nový film Hitchcock (2012), no keďže moderátor počasia Al Roker mal laryngitídu, nahradila ho ona. Ako sama povedala, bol to jej celoživotný sen. Dvadsaťosemročná Scarlett Johansson debutovala v roku 1994 vo filme North. V roku 1997 si vyslúžila nomináciu na Independent Spirit Award za ženský herecký výkon v hlavnej úlohe drámy Manny & Lo (1996). Medzinárodne známou sa stala vďaka romantickej dráme Zaklínač koní (1998), v ktorej si zahrala po boku Kristin Scott Thomas a Roberta Redforda. Za výkon vo filmoch Stratené v preklade (2003), Dievča s perlou (2003), Pieseň lásky samotárky (2004) a Match Point - Hra osudu (2005) si vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus. Diváci ju poznajú aj zo snímok Dokonalý trik (2006), Čierna Dahlia (2006), Vicky Cristina Barcelona (2008), Kráľova priazeň (2008), Nie je z teba až tak paf (2009), Kúpili sme ZOO (2011) alebo Avengers: Pomstitelia (2012). Spomínaná životopisná dráma Hitchcock (2012), v ktorej stvárnila herečku Janet Leigh, sa do slovenských kín dostane 7. februára 2013. Na konte má aj jeden album s názvom Anywhere I Lay My Head (2008), ktorý obsahuje zväčša piesne Toma Waitsa v jej podaní. Herečka považovaná za jeden z najväčších sexsymbolov súčasnosti má od tohto mája svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Má za sebou niekoľko vzťahov so známymi mužmi, napríklad Jaredom Letom, Seanom Pennom či Ryanom Reynoldsom, za ktorého bola vydatá.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.