18. 11. 2012

Rome Film Festival

Rome Film Festival




Hlavnú cenu na Medzinárodnom filmovom festivale v Ríme získala v sobotu večer malomestská dráma amerického režiséra kontroverzných filmov Larryho Clarka nazvaná Marfa Girl, ktorý mal na 7. ročníku festivalu svoju premiéru aj derniéru. Film bude totiž možné zhliadnuť iba online, napísala agentúra Associated Press.
Festivalová porota, ktorej predsedal scenárista a režisér Jeff Nichols, udelila snímke Marfa Girl cenu Zlatý Marcus Aurelius za najlepší film.
Marfa Girl skúma vnútorný život skupiny tínedžerov žijúcich v texaskom mestečku pri mexických hraniciach, plnom hliadok pohraničnej polície.
Larry Clark natočil svoj prvý film, Kids, v roku 1995. Film, v ktorom hrajú iba neherci, rozpráva príbeh 19-ročného chlapca a jeho mladistvých panenských mileniek. Téma rebelov, drog, násilia a žien sa objavila aj v jeho ďalších snímkach ako je Šikana (2001) či Ken Park (2002).
Clark povedal, že svoj nový film nebude distribuovať prostredníctvom kín. Film bude od tohto mesiaca dostupný online z jeho vlastnej webovej stránky a pozrieť si ho bude možné iba za úhradu.
"Tento model premietania je budúcnosť a budúcnosť je teraz," citoval Clarka magazín Hollywood Reporter.

Copyright © TASR 2012