20. 11. 2012

RVR NEWS

RVR NEWS

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí rozhodla o výsledkoch výberového konania na obsadenie frekvencií pre rozhlasové terestriálne vysielanie. Z 55 frekvencií určených na pridelenie v jesennom výberovom konaní rada pridelila 45. Získalo ich desať z jedenástich uchádzačov. Výberové konanie bolo bezkonfliktné, bez kolízií vysielateľov, na dnešnej tlačovej besede o tom informoval predseda RVR Miloš Mistrík.
Najväčší balík, spolu 29 frekvencií, na ktorých dnes vysiela Rádio Lumen, licenčná rada opätovne pridelila spoločnosti Rádio Lumen, spol. s.r.o. Vysielateľ Rádia Lumen sa o ne uchádzal ako jediný. Frekvencie rádio získalo spolu s novou licenciou, udelenou na osem rokov. Svoje pokrytie Rádio Lumen nerozšíri, keďže žiadosť o frekvenciu 105,2 MHz Prešov napokon spoločnosť vzala späť. O frekvencie, na ktorých vysiela Radio Kiss, mal záujem tiež len aktuálny držiteľ licencie - Rádio Kiss s. r.o. Na žiadosť uchádzača však bolo konanie na 30 dní prerušené, preto rada zatiaľ desať voľných frekvencií nepridelila.
Ďalších šestnásť frekvencií pridelila RVR tým žiadateľom, ktorí si ich skoordinovali. Svoje pokrytie tak rozšíria vysielatelia - Rádio Šport s.r.o. (jedna frekvencia), Loud s.r.o.(4 frekvencie), Best FM Media spol. s r.o. (4 frekvencie), D. Expres, a.s. (1 frekvencia), RTVS (1), GES Slovakia, s.r.o. (1) a Marek Petráš (2). Po jednej frekvencii získali spolu s licenciou na vysielanie aj dvaja noví vysielatelia – spoločnosť Média Modra, s.r.o. na lokálnu programovú službu Rádio Modra a spoločnosť C.S.M group s.r.o. získala jednu bratislavskú frekvenciu na lokálne vysielanie rádia Rocková republika, ktoré je novým projektom zakladateľa spravodajskej televízie TA3 a Rádia Jemné melódie Martina Lengyela. Ako dodal šéf RVR Miloš Mistrík, rádio Rocková republika avizovalo, že sa chce postupne rozširovať v Bratislave a v okolí.
 
©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.