14. 11. 2012

SÁROVA BYSTRICA 2012

SÁROVA BYSTRICA 2012





Stredoslovenské osvetové stredisko (SOS) v Banskej Bystrici už po 34. raz pripravilo celoštátne kolo súťaže mladých moderátorov - amatérov SÁROVA BYSTRICA 2012, ktoré sa bude konať 15. a 16. novembra v Banskej Bystrici. TASR informoval metodik SOS a koordinátor súťaže Maroš Krajčovič.
"Prvý deň bude venovaný hlavne súťažiacim finalistom, ktorí absolvujú prípravu samotného finálového kola. To sa bude konať 16. novembra od 9.00 h v komornej sále SOS v Dolnej ulici 35," priblížil Krajčovič.
V súťaži sa predstaví 22 mladých moderátorov, ktorí postúpili zo šiestich krajských kôl konaných v Banskej Bystrici, Michalovciach, Nitre, Prešove, Prievidzi a Žiline. Súťažiaci sú rozdelení podľa veku do dvoch kategórií, a to od 15 do 18 rokov a od 18 do 25 rokov. Každý sa predstaví v štyroch súťažných disciplínach - čítaní spravodajského textu, interpretácii reklamného textu, vedení rozhovoru so zaujímavým človekom a moderovaní bloku relácie s redakčnou prípravou relácie.
"Súťažiaci budú rozdelení žrebom do tzv. vysielacích zmien a predstavia sa v štyroch súťažných kolách, aby každý z nich absolvoval všetky disciplíny," dodal Krajčovič. Po prvý raz bude finálové kolo skúšobne vysielané v priamom prenose v internetovej televízii.
Program sa koná s finančným príspevkom z Dotačného systému Ministerstva kultúry SR.



Copyright © TASR 2012