9. 11. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Na pôde Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave sa včera so študentmi stretol novinár a spisovateľ, nositeľ Pulitzerovej ceny Tim Weiner. Vo svojej prednáške sa venoval politickému a mediálnemu prostrediu v Spojených štátoch amerických, Veľkej Británii a Rusku. Poslucháčom vykreslil i cestu Silvia Berlusconiho od ovládnutia siete médií až po zastávanie najvyšších politických postov. TASR o tom dnes informovala Júlia Čižmárová z kabinetu public relations FMK.
V diskusii Weiner predostrel názor na spoluprácu a fungovanie CIA, aktuálne prezidentské voľby v USA, využívanie sociálnych sietí a objasnil podstatu krízy na Wall Street. Spomenul tiež svoje profesionálne začiatky. V závere stretnutia vyzval študentov k aktivite. "Choďte, čítajte a dokončite revolúciu, ktorú začali vaši rodičia," povedal. Spoluorganizátorom podujatia pre študentov FMK bola nadácia Tatra Banka Foundation a magazín The Slovak Spectator.

Tim Weiner (1956) získal Pulitzerovu cenu a aj Národnú knižnú cenu za reportáže a články o fungovaní tajných spravodajských služieb v demokracii. V rokoch 1993 až 2009 pracoval v The New York Times, pôsobil ako zahraničný korešpondent v 18 krajinách vrátane Afganistanu, Pakistanu, Sudánu, Kuby či Haiti. Bol aj korešpondentom pre oblasť národnej bezpečnosti.


Copyright © TASR 2012