8. 12. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 

Nemecký denník Financial Times Deutschland (FTD) vyšiel v piatok naposledy a pri tejto príležitosti vymenil svoju tradičnú bledoružovú farbu za symbolickú čiernu s bielym nápisom na titulnej strane bez fotky v znení Endlich schwarz (Nakoniec čierna). Posledné vydanie nemeckej verzie periodika vydávaného v Londýne vyšlo aj so slovnou hračkou, keď z názvu vypadlo niekoľko písmen a zostalo tam len Final Times Deutschland (Naposledy Nemecko).
Čierny humor neopustil ani redaktorov denníka, ktorí sa odfotili v štýle vykonávania japonského samovražedného rituálu harakiri. K redaktorom sa pripojili aj predstavitelia periodika, ktorí sa majiteľom ospravedlnili za "minutie toľkých miliónov" zadávateľom reklamy, za "prílišnú kritiku" pri informovaní o ich spoločnostiach, či politikom za "nedostatočnú dôveru".
Dôvodom zániku FTD je skutočnosť, že za 12 rokov jeho existencie sa mu nepodarilo výraznejšie ohroziť konkurenčný denník Handelsblatt a ani raz skončiť rok so ziskom. Okrem tlačenej verzie končí aj jeho internetová stránka, pričom zánik bude znamenať zrušenie celkovo 360 pracovných miest. Podobne ako FTD v novembri po takmer 70 rokoch skončil aj ľavicový denník Frankfurter Rundschau, pričom v októbri musela o ochranu pred veriteľmi požiadať aj druhá najväčšia tlačová agentúra v krajine DAPD.

©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.