13. 12. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS


 

Skupina 39 poslancov NR SR sa na Rade pre vysielanie a retransmisiu sťažuje na vysielanie Televízie JOJ. Poslancom prekáža relácia z utorka 11. decembra Súdna sieň. Ako povedala dnes pre agentúru SITA nezaradená poslankyňa Jana Žitňanská, informácie, ktoré odzneli v relácii, mohli ohroziť vývoj maloletých a narušiť ľudskú dôstojnosť. „Zábery na erotické pomôcky a dialógy o extrémnych sexuálnych praktikách v podvečerných hodinách, kedy je pred obrazovkami aj detský divák, považujeme za nanajvýš nevhodné,“ uviedla.
Pod sťažnosť sa podpísalo 39 poslancov zo všetkých parlamentných strán s výnimkou liberálov. Sťažnosť podporil aj predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD). „Aj takýmto spôsobom chceme poukázať, že ochrana maloletých je vo vysielaní kritická,“ uviedla Žitňanská. Podľa nej pri sťažnosti nejde o vytĺkanie politického kapitálu, keďže sú pod ňou podpísaní poslanci z viacerých strán.

 
©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.