17. 1. 2013

RADA RTVS

RADA RTVS


Rada Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) prerokovala na dnešnom zasadnutí informáciu o stave šírenia televízneho vysielania RTVS v súvislosti s definitívnym ukončením analógového vysielania v Slovenskej republike v auguste 2011.
V súčasnosti už vysiela RTVS v rámci verejného multiplexu v štandarde DVB-T programové služby STV1 HD, STV 1, STV 2 a deväť programových služieb SRo. Ukončením výstavby verejnoprávneho multiplexu 29. júna 2011 bolo dosiahnuté teoretické pokrytie 97,7 % obyvateľov Slovenska. Keďže reálny stav pokrytia oproti teoretickému výpočtu vykazoval odchýlky, dokryla spoločnosť Towercom problémové oblasti na východe Slovenska (Medzilaborce, Stará Ľubovňa, Spišské Podhradie). Televízny program verejnoprávnej Jednotky a Dvojky dnes šíri 15 vysielačov.
Rada prerokovala a schválila správu o svojej činnosti za rok 2012, ktorú predseda predloží Výboru NR SR pre kultúru a médiá. Podľa uvedenej správy venovala rada pozornosť predovšetkým výsledkom hospodárenia, plnenia programovej služby, koncepcii riadenia a rozvoja a plneniu ustanovení zmluvy so štátom.
Generálny riaditeľ Václav Mika informoval radu, že od 1. januára tohto roku je do funkcie výkonného riaditeľa Štúdia RTVS v Banskej Bystrici vymenovaný Miroslav Debnár. Jednou z hlavných úloh nového riaditeľa je sústredenie rozhlasovej aj televíznej zložky do jedného objektu. „V prípade regionálneho štúdia RTVS v Banskej Bystrici sú tie ďalšie kroky pomerne jasné, sú pripravené stavebné riešenia, aj technologické, tak aby sa televízni kolegovia ešte tohto roku presťahovali do rozhlasovej budovy na ulici profesora Sáru. Verím, že budeme jeden silný tím a že vznikne silné stredoslovenské verejnoprávne mediálne centrum,“ uviedol nový výkonný riaditeľ pre TASR.


Copyright © TASR 2012