15. 2. 2013

Dostanem Vás na Škripek !

Dostanem Vás na

Škripek !

Poslanec Národnej rady SR za OĽaNO Branislav Škripek, ktorý dnes neuspel s ochranou mravnosti v parlamente, nepoľaví v snahe o reguláciu erotickej tlače. "V boji proti vulgarizácii verejného priestoru budem pokračovať aj naďalej. Po podaní môjho návrhu zákona som zaznamenal obrovské množstvo pozitívnych reakcií. Moju petíciu podpísalo už 17-tisíc ľudí. Ja iba vyslovujem názory tej časti spoločnosti, ktorá tu nechce takýto vulgárny a ponižujúci spôsob zobrazovania ľudskej sexuality v tlači,“ povedal poslanec Škripek.
Aj naďalej sa bude usilovať o dosiahnutie spoločenskej dohody na tom, aby nebola akceptovaná ani takáto vulgarizácia verejného priestoru, podobne, ako nie je akceptovaný napríklad predaj alkoholu alebo cigariet maloletým osobám. „Budem sa snažiť, aby prebiehala široká verejná diskusia, z ktorej vyjde aj možná spoločenská dohoda. Svoj návrh preto v blízkej budúcnosti predložím do parlamentu opäť,“ dodal.
Škripek dnes v parlamente neuspel s novelou zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže. Podľa nej by sa v dennej tlači a v periodikách, ktoré nie sú označené ako erotické, nemali vyskytovať zobrazenia nahého ľudského tela, aby tak nedochádzalo k jeho obscénnemu neúctivému zobrazovaniu. Poslanec chcel, aby periodiká, kde sa takéto zábery nachádzajú, boli označené ako „erotické“.
Poslanci za vládny Smer-SD podľa neho zdržaním sa pri hlasovaní vyjadrili, že ani v otázkach ochrany detí a mládeže nevedia zaujať jasný postoj. "Opäť dokázali, že namiesto slobodne uvažujúcich poslancov v ich poslaneckých laviciach sedia hlasovacie stroje," myslí si Škripek.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.