25. 2. 2013

Rádio Expres definitívne zmenilo majiteľa

Rádio Expres definitívne
 
zmenilo majiteľa 

 Najpočúvanejšia rozhlasová stanica na Slovensku Rádio Expres definitívne zmenila svojho majiteľa. Sto percent akcií vysielateľa súkromného média sa na základe dnešnej dohody presunie do spoločnosti Bauer Ausland 1, ktorá je súčasťou nemeckej mediálnej skupiny Bauer Media Group.
"Popri tlači a online produktoch vidíme rádio ako veľmi dôležitú súčasť biznis stratégie našej spoločnosti," zdôvodnil nákup súkromnej rozhlasovej stanice Eckart Bollmann, člen predstavenstva Bauer Media Group.
Mediálna skupina v súčasnosti pôsobí v 16 krajinách, s rozhlasovým vysielaním však má skúsenosti iba na poľskom a britskom mediálnom trhu. Dcérska spoločnosť Bauer Media na Slovensku sa orientuje predovšetkým na časopisy pre ženy a mládež, spoločenské magazíny a na televízne programové tituly. Do portfólia Bauer Media SK v súčasnosti patria tituly Rytmus života, Telemagazín, či Eurotelevízia.
"Teším sa, že náš nový majiteľ je silná a rešpektovaná spoločnosť Bauer Media. Považujem za vynikajúce, že pôsobia na zahraničných rozhlasových trhoch, čo nám v budúcnosti môže priniesť inšpiráciu aj možnosti spolupráce," komentovala obchod generálna riaditeľka rozhlasovej stanice Eva Babitzová.
Rádio Expres sa dostalo na pozíciu rozhlasového lídra na Slovensku v roku 2005. Svojím signálom v súčasnosti pokrýva 88 percent slovenského územia. Jej publikum podľa predstaviteľov rádia tvorí 887.000 denných a viac ako 1,5 milióna týždenných poslucháčov.

Copyright © TASR 2013