7. 2. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS

 

Po hlavnej večernej spravodajskej relácii Jednotky Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) zmenili tento týždeň grafiku aj Góly - body - sekundy (GBS). "Nový moderný vizuál GBS je súčasťou komplexných zmien grafickej výbavy spravodajských a publicistických relácií. Je jedným z krokov zmeny vizuálneho obalu televízie," uviedol pre agentúru SITA hovorca RTVS Richard Šümeghy. Upozornil, že rovnako ako "nová grafika spravodajstva, aj nový vizuál GBS vznikol v interných kapacitách kreatívy RTVS". GBS sa vysielajú po Správach RTVS a Počasí každý večer o 19:50 na Jednotke.
Hlavná večerná spravodajská relácia STV - Správy RTVS vysielaná o 19:00 sa začala vysielať s novou grafikou presne týždeň pred Štedrým dňom, 17. decembra 2012. Správy RTVS sa zároveň odvtedy vysielajú vo formáte 16:9. Ako pre agentúru SITA povedal koncom minulého roka generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, zmeny v programe a aj v obraze verejnoprávnej televízie považuje za hlavné pozitíva jeho doterajšieho pôsobenia v RTVS. “Čo je dôležité, mení sa tvár televízie. Medzi rozhlasom a televíziou môže byť veľký obsahový prienik, ale z hľadiska formy sú to úplne rozdielne médiá. Vizualizácia, tvár televízie - to je to, čo predáva,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA vlani v decembri Mika. Šéf verejnoprávneho RTVS avizoval v spravodajstve aj zmeny obsahové. Upravovať sa bude aj prejav moderátorov, aby bol dynamickejší a modernejší, pritom však stále verejnoprávny. “Nebude to len zmena spravodajských formátov, v novom roku sa pridajú aj ostatné formáty, ktoré tiež prejdú vizuálnou zmenou,“ doplnil generálny riaditeľ RTVS s tým, že nepôjde o konečnú zmenu, tá nastane po tom, ako spravodajstvo získa nové štúdio.
Vedenie RTVS opakovane zdôraznilo, že bez technologických investícií do nového spravodajského štúdia a ďalších technológií potrebných na výrobu sa obraz, vizuál spravodajstva zmeniť výrazne nedá. Tieto zmeny však nemožno podľa Miku uskutočniť rýchlo pre pravidlá a termíny verejných obstarávaní.

 
©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.