28. 2. 2013

Tiborova charizma a Tatranka

Tiborova charizma
 
a Tatranka

 

Tibor Eliot Rostas, ktorý má každý pracovný deň v celoplošnom rádiu reláciu Mlčanie, sa stretne aj s Popradčanmi. Spoločne sa budú môcť porozprávať na tému mlčania. Rostas rozoberá kontroverzné témy a ako sám priznáva, „toto nie je svet, v ktorom by som chcel žiť, a preto som nedokázal mlčať."
Stretnutie má byť pokračovaním Podtatranských dialógov, ktoré vznikli po protestoch Gorila. "Chceme, aby ľudia mali opäť možnosť diskutovať, a to s niekým, kto veľmi citlivo vníma dianie okolo seba a poukazuje aj na nekalé politické dianie. Dáva do popredia témy, o ktorých takmer každý mlčí. Popradčania stretnú človeka, ktorý nezatvára oči, uvažuje a zároveň sa o to delí aj s ostatnými," zdôraznila organizátorka projektu Juliana Majdeková.
Mladý zanietenec predstaví aj svoju novú knihu. Doteraz ho už mohli ľudia vidieť na verejných diskusných fórach v Bratislave, Trnave, Košiciach, Žiline, Nitre a Banskej Bystrici. Od Popradu si organizátori sľubujú minimálne hojnú účasť. "Myslím, že Tiborova charizma, ktorú každý deň prezentuje v rádiu, priláka desiatky ľudí, tak ako to bolo v ostatných mestách. Určite zaboduje jeho otvorenosť, inteligencia a rozhľadenosť", dodala Majdeková.
Popradčania odštartujú prezentáciu, diskusiu a autogramiádu dnes o 17.30 h. v kníhkupectve Christiania na Námestí sv. Egídia, neskôr sa presunú do kaviarne v Dome kultúry v Poprade, kde bude diskusia pokračovať. Program obohatí aj známa popradská kapela Tatranka.

 
Copyright © TASR 2013