30. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Americký režisér Martin Scorsese so spoločnosťou Miramax pracuje na televíznom seriáli inšpirovanom jeho historickou drámou Gangy New Yorku (2002). Dej sa bude odohrávať v 19. storočí a okrem newyorských gangov sa sústredí aj na tie v Chicagu či New Orleanse. "Táto éra americkej histórie je plná postáv a príbehov, ktoré sme nemohli úplne preskúmať v dvojhodinovom filme," vysvetlil Scorsese. "Televízny seriál nám poskytne dostatok času a kreatívnej slobody na to, aby sme oživili tento rozmanitý svet so všetkými dôsledkami, ktoré mal a stále má na našu spoločnosť," dodal. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mal seriál dostať na obrazovky.
V Gangoch New Yorku si zahrali Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly či Liam Neeson, pričom snímka získala desať nominácií na Oscara vrátane kategórií Najlepší film, Réžia a Pôvodný scenár.
Sedemdesiatročný Scorsese je režisér, scenárista, producent, herec a filmový historik. V roku 2007 ho magazín Time zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí sveta, podľa Total Filmu je po Alfredovi Hitchcockovi druhým najlepším režisérom všetkých čias. Desaťkrát ho nominovali na Oscara, pričom za réžiu snímky Na druhej strane (2006) sa mu prestížnu sošku podarilo získať. Na svojom konte má filmy ako Taxikár (1976), Zúriaci býk (1980), Posledné pokušenie Krista (1988), Mafiáni (1990), Gangy New Yorku, Letec (2004), Prekliaty ostrov (2010) či Hugo a jeho veľký objav (2011). Okrem iného je známy svojím priateľstvom a spoluprácou s Robertom De Nirom, ktorý si zahral v ôsmich Scorseseho snímkach. V ostatnom desaťročí sa stal jeho dvorným hercom Leonardo DiCaprio, ktorého obsadil do svojich piatich filmov vrátane pripravovanej krimidrámy The Wolf of Wall Street.



Demi Lovato si zopakuje úlohu porotkyne a mentorky v tretej sérii americkej verzie speváckej súťaže The X Factor. Vo štvrtok to oznámila televízia Fox. Okrem 20-ročnej speváčky bude súťažiacich hodnotiť aj tvorca šou Simon Cowell, no stoličky ďalších dvoch porotcov sú po odchode Britney Spears a L.A. Reida ešte prázdne. Cowell je podľa jeho slov nesmierne rád, že sa Lovato rozhodla ďalej pôsobiť v súťaži. "Vlastnou zásluhou je superhviezdou a vlani bola fantastickou mentorkou. Aj keď vie byť naozaj, naozaj otravná, prácu s ňou som si užíval rovnako ako speváci," uviedol v oficiálnom vyhlásení. Tretiu sériu začnú vysielať v septembri.
Demi Lovato sa preslávila účinkovaním v televíznom filme Camp Rock (2008). Ako speváčka vydala tri štúdiové albumy - Don't Forget (2008), Here We Go Again (2009) a Unbroken (2011), pričom prvý z nich sa dostal na dvojku, druhý na jednotku a tretí na štvorku amerického albumového rebríčka Billboard 200. V čase od októbra 2010 do konca januára 2011 podstúpila liečenie pre bulímiu, maniodepresívnu psychózu a sebapoškodzovanie, pričom o svojich problémoch v rámci pomoci mladým dievčatám otvorene hovorí. V súčasnosti pracuje na štvrtom štúdiovom albume.


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané