16. 3. 2013

OTO 2012

OTO 2012
Herečka Magda Paveleková sa stala dnes večer členkou Siene slávy v 13. ročníku diváckej ankety Osobnosť televíznej obrazovky - OTO 2012. Ocenenie si na javisku opery Slovenského národného divadla prevzala z rúk generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku. Herečka, ktorá už rok nebola na javisku a podľa vlastných slov "nebola vo svojej koži", v ďakovnej reči uviedla: "Nebudem plakať. Chcem sa vám všetkým za všetko poďakovať, tým čo ma majú radi, aj ja vás mám rada. Ďakujem, že ste tu a že ma máte radi. Sľubujem, že takto o rok prídem niekomu odovzdať Ota."
V kategórii moderátor a moderátorka televízneho spravodajstva uspela Lucia Barmošová (TV Joj), ktorá si sošku prevzala už po štvrtý raz. Jojkársky reprezentant vyhral aj kategóriu redaktor/-ka televízneho spravodajstva, historicky prvého Ota si tak zo slávnostného večera odniesol Jozef Kubányi. Osobnosťou televíznej publicistiky sa stal Patrik Herman (TV Markíza). Reprezentant najsledovanejšej komerčnej televízie v SND chýbal, podobne ako jeho markizácki kolegovia.
Športové správy podľa divákov najlepšie prezentuje Lenka Čviriková-Hriadeľová (Joj), ktorá vyhrala kategóriu moderátor/-ka športu. Marcel Merčiak (RTVS) zvíťazil v úplne novej kategórii diváckej ankety komentátor športu. Víťazstvo v kategórii moderátor zábavných programov zaznamenal Andrej Bičan, ktorý vylepšil skóre sošiek pre RTVS a domov si odniesol svojho vôbec prvého Ota.
V kategórii speváčka získala najviac diváckych hlasov len 17-ročná Celeste Buckingham, zo spevákov sa najväčšej diváckej priazni teší Miroslav Žbirka. V hereckých kategóriách získali najviac hlasov Ján Koleník a Monika Hilmerová, ktorá si odniesla z 13. ročníka ankety OTO vôbec prvú sošku.
Ďalšou novou kategóriou ankety je herecký televízny objav roka, stal sa ním Ján Jackuliak. Diváci v ankete rozhodli aj o najlepšom televíznom seriáli roka 2012, kategóriu seriál roka vyhral Panelák. V kategórii zábavný program zvíťazila "zosnulá relácia" Partička.
OTO v kategórii program (event) roka patrí programu Srdce pre deti 2012. Cenu Života si prevzal Marcel Merčiak. Ocenenie absolútny OTO získal opäť športový komentátor a novinár Marcel Merčiak, ktorý si zo slávnostného večera odniesol celkovo tri sošky a stal sa trojnásobnou osobnosťou televíznej obrazovky za rok 2012.

Copyright © TASR 2013