26. 3. 2013

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné



Na dnešnom zasadnutí udelila Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej službe WAU spoločnosti MAC TV s.r.o. V tlačovej správe o tom informuje riaditeľ kancelárie RVR Ľuboš Kukliš. Okrem tejto licencie uložila RVR ešte štyri finančné pokuty.
Všetky pokuty vyrubila RVR vysielateľovi MAC TV. Pokutu 3 319 eur musí zaplatiť za prekročenie povolených prerušení programu reklamou 23. septembra minulého roka počas programu Šerif Ned Blessing, informuje Kukliš. Ďalších 3 500 eur musí MAC TV zaplatiť za to, že upútavku na film Princ z Perzie: Piesky času z 10. októbra minulého roku označila iným grafickým symbolom ochrany maloletých než samotný film. Táto pokuta sa vzťahuje aj na textovú informáciu o programoch C.S.I. Miami, C.S.I. Las Vegas a Agent. Vysielateľ neuviedol k nevhodným a neprístupným programom pre maloletých príslušný grafický symbol o ich ochrane. Za iné porušenie paragrafu o ochrane maloletých bude musieť MAC TV zaplatiť ďalších 1 500 eur. Táto pokuta sa týka odvysielania šou Farmár hľadá ženu dňa 22. septembra 2012 o 20:27, ktoré nesprávne kvalifikoval ako program nevhodný pre maloletých do 15 rokov. Štvrtú pokutu musí MAC TV zaplatiť za to, že nedodal RVR na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Súdna sieň zo 17. septembra 2012. Za nedodanie zaplatí 1 500 eur.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.