31. 3. 2013

RTVS NEWS. Milujem Slovensko

RTVS NEWS


 


Milujem Slovensko

 

Nový zábavný program Milujem Slovensko uvedie verejnoprávna STV. Bude mať 15 pokračovaní a vysielať ho bude Jednotka vždy v piatok večer po 20. hodine. Premiérovú prvú časť uvidia diváci mimoriadne už na veľkonočný pondelok 1. apríla.
Milujem Slovensko je 80-minútový program s výnimočnou atmosférou, plný zábavy, ktorý prináša zaujímavé, ale aj vtipné fakty o našej krajine, ukážky známych televíznych filmov a relácií, najpopulárnejšie slovenské piesne, spomínať sa bude na najväčšie športové momenty. Preveríme si znalosti našej rodnej reči, ale aj prehľad o našich známych rodákoch. Bude to výlet do našich najkrajších spomienok, pripomenú sa najdôležitejšie historické momenty a oprášia takmer zabudnuté fakty o našej krásnej krajine.
Počas večera súťažia proti sebe dva celebritné tímy, ktoré spájajú svoje sily s publikom. Každý tím je zostavený z troch členov osobností, vždy po jenom vo vekovej kategórii 20+, 30+ a 40+ rokov. Každé trojčlenné družstvo bude mať svojho kapitána. Jeden tím povedie moderátorka Adela Banášová a druhý herec a moderátor Dano Dangl. Okrem členov v tíme majú obe družstvá k dispozícii aj 60 farebne odlíšených ľudí v publiku. Tímy odpovedajú na otázky o našej krajine napr. „Aké je naše hlavné mesto? Aký je najvyšší vrch na Slovensku?“ a podobne. Spojenie známych osobností, povzbudzujúceho publika, krásnej scény, zaujímavých otázok, ale hlavne dobrej zábavy divákovi zaručia večer strávený vo výbornej nálade. Moderátorom večera bude Martin Nikodým.
„Milujem Slovensko je dôkazom, že sa dajú urobiť šou, ktoré majú ambíciu osloviť univerzálneho diváka, byť úspešné ale zároveň splňujú isté atribúty, ktoré sú skôr vlastné verejnoprávnej televízii,“ uviedol na dnešnom stretnutí s médiami generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.
„Oficiálny názov formátu je I love my country, teda Milujem svoju krajinu, je postavený na pozitívnom vzťahu k tej - ktorej krajine. Preto sme sa rozhodli, že to bude Slovenská televízia, preto ho zaraďujeme do našej vysielacej štruktúry. Formát podobného typu má miesto na našich obrazovkách, komerčné televízie do neho nešli, bol voľný, tak sme sa rozhodli zaradiť do nášho vysielania. Má potenciál nielen čo sa týka sledovanosti, aj vytvárať pozitívny vzťah ku svojej krajine, jeho základom sú pozitívne emócie. Nie je to iba vedomostná súťaž, je to spojené so zábavou, s vedomosťami o svojej krajine,“ upresnil pre TASR riaditeľ programu televíznych služieb RTVS Tibor Búza.
Milujem Slovensko je zábavný program prevzatý z holandského originálu „Ik hou van Holland“ (anglicky I love my country), ktorý sa s veľkým úspechom vysiela v mnohých krajinách sveta. V Holandsku štartuje v poradí už desiata séria. Program bol vysielaný aj v Dánsku, Srbsku, Taliansku, Číne, Maďarsku, Nemecku, Slovinsku, Česku, Bulharsku, Chorvátsku, Albánsku, Francúzsku, Belgicku, Grécku a ďalších krajinách. V tomto roku ho zaradí do svojho programu aj anglická televízia BBC One
.

 

Copyright © TASR 2013