28. 3. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS





Telekomunikačný operátor SWAN rozšíril ponuku funkcie Videopožičovňa o nové tituly. Videopožičovňa poskytuje zákazníkom služby MAX multimedia jednoduchý a pohodlný spôsob, ako si vychutnať novšie aj staršie filmové hity v českom alebo slovenskom dabingu vo vysokej kvalite obrazu a zvuku. Filmy sú dostupné za symbolickú cenu od 1,50 EUR.
Keďže ide o digitálnu službu, film si môže používateľ pozrieť ihneď po zapožičaní. Ponuka titulov sa neustále rozširuje a momentálne pozostáva z viac ako 250 filmov rôznych žánrov, vrátane akčných, romantických, vojnových, hororových a rodinných filmov. Nechýbajú ani české filmy, dokumenty a rozprávky. Požičanie filmu je otázkou niekoľkých sekúnd, zapožičaný titul má zákazník k dispozícii po dobu 24 hodín.
"Videopožičovňa TopFun v IPTV službe MAX multimedia ponúka nové i staršie filmy. Čoskoro by mali pribudnúť aj ďalšie filmové novinky od ďalších filmových štúdii, ktoré sa budú dať zapožičať už 2 mesiace po ich kinopremiére," načrtol plány Jozef Pipek, produktový manažér spoločnosti SWAN.

 
 



Online vysielanie športových a spoločenských udalostí už nepotrebuje prenosové vozy, stačí malé zariadenie a internetové pripojenie. Práve túto technologickú novinku predstaví slovenská spoločnosť Streamstar, a. s., na najväčšom svetovom veľtrhu televíznej techniky v Las Vegas v USA.
"Tento StartUp a jeho technológia WEBCAST má potenciál zmeniť pohľad na technickú náročnosť vybavenia pre online vysielanie," povedal spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Streamstar Rado Tóth. "WEBCAST sme vytvorili po rokoch našej vlastnej produkčnej činnosti a navrhovania iných videoprodukčných nástrojov," povedal Tóth a dodal, že WEBCAST je najlepším mobilným riešením pre viackamerové živé webové vysielanie.
Na veľtrhu televíznej techniky NAB 2013, ktorý sa bude konať od 8. do 11. apríla v Las Vegas v USA, sa zúčastní viac ako 1500 vystavovateľov. Streamstar je jediná slovenská spoločnosť, ktorá na veľtrhu predstaví novinku v oblasti online vysielania.
WEBCAST sú videoprodukčné systémy, ktoré disponujú revolučným konceptom viacerých kamier, medzi ktorými môže používateľ prepínať a získať tak úplnú kontrolu nad všetkými akciami. Nepotrebuje desiatky monitorov či strihový pult, stačí mu intuitívne rozhranie dotykovej obrazovky. Tieto systémy sú doteraz jediné webcastingové zariadenia typu "všetko v jednom". Ponúkajú aj vstavané funkcie opakovaného a spomaleného prehrávania záberov (replay a slowmotion), vďaka čomu sú ideálnymi pre vysielanie športových udalostí.

 
Copyright © TASR 2013