22. 3. 2013

Zomrel Vladimír Čech

Zomrel Vladimír Čech



Vo veku 61 rokov zomrel český herec a moderátor Vladimír Čech, informoval dnes český spravodajský server iDnes.cz.
Čech, ktorého preslávila relácia Chcete být milionářem?, sa dlhšiu dobu liečil na nádorové ochorenie. To ešte skomplikoval aj zápal pľúc, uviedol server.
Syn moderátorky Hedy Čechovej a herca Vladimíra Čecha pôsobil krátko aj v politike. Pôvodne vyštudoval herectvo na pražskej Divadelnej fakulte Akadémie múzických umení (DAMU). Pôsobil v divadlách v Ostrave, Opave, Českom Těšíne, Olomouci a Pardubiciach.
Začiatkom 90. rokov sa stal poslancom Českej národnej rady, potom hosťoval aj v pražských súboroch, Činohernom klube či v Divadle Rokoko.
Preslávil ho charakteristický hlas, ktorý uplatnil v dabingu - prepožičal ho napríklad kocúrovi Garfieldovi - hlavne však ako moderátor. Populárnu milionársku vedomostnú súťaž uvádzal na televízii Nova až do septembra 2003. Priniesla mu trikrát po sebe výhru v televíznej ankete diváckej popularity TýTý.
Následne pracoval pre rozhlas i pre Českú televíziu, kde uvádzal dokumentárny cyklus Na vrcholky hor či reláciu pre seniorov Barvy života, píše iDnes.cz.


Copyright © TASR 2013