29. 4. 2013

BONANO NEWS 4

BONANO NEWS 4


 Fotografia z reštaurácie Bonanno, na ktorej právnik Tibor Péchy v interiéri drží samopal a na hlave má modré slúchadlá, nie je autentická. Na dnešnom pojednávaní Okresného súdu Bratislava 2 to tvrdila čašníčka, ktorá v deň, kedy v tejto reštaurácii prebehlo stretnutie viacerých sudcov a právnikov, pracovala. Podľa nej, situácia zachytená na fotografii, nenastala. Predmetom dnešného pojednávania bola žaloba sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Michálika na vydavateľa denníka Nový Čas Ringier Axel Springer.
"Bolo to na úrovni, slušné. Bola to spoločnosť slušných ľudí," povedala pred súdom. Všetko sa podľa nej stalo po tom, ako jej Péchy hovoril, že bol na vojne a vedel rýchlo zložiť samopal. Tak mu zo žartu vložila do rúk maketu samopalu, aby jej to ukázal. V tom podľa nej prišiel súčasný zastupujúci šéf prokuratúry Ladislav Tichý, Péchymu nasadila modré slúchadlá a on takto vyšiel do dverí reštaurácie, aby ho privítal. Tichý podľa nej prišiel na stretnutie posledný. Keď sa Péchy vrátil do reštaurácie, čašníčka mu samopal aj slúchadlá zobrala. Na súde tvrdila, že v miestnosti s hosťami strávila 90 percent času a vylúčila, že v ostatnom čase, mohlo dôjsť k foteniu so samopalom v interiéri reštaurácie.
Čašníka na otázku právneho zástupcu vydavateľstva odpovedala, že stále v Bonanne pracuje a teda je zamestnankyňou manželky podnikateľa Štefana Comoreka. Comorek rovnako ako Michálik zažaloval Ringier Axel Springer o náhradu nemajetkovej ujmy 100.000 eur. Vydavateľstvo zažalovalo spolu osem prítomných na stretnutí v Bonanne, spolu chcú 940.000 eur. Čašníčka tiež povedala, že nebola pri tom, keď Péchy vítal hostí pred reštauráciou so samopalom a teda nevedela, či sa na ňom zabávali. Péchyho nevidela tancovať so soškou bohyne spravodlivosti, nevidela ani fotenie makety samopalu a stanov občianskeho združenia Justičný Oskar a nepočula hanlivé vyjadrenia Tichého.
Pred súdom vypovedala aj autorka niektorých článkov o právnickom večierku. Fotografie a videozáznamy z večierku podľa nej dostala redakcia Nového Času na USB kľúči od anonymného zdroja. Podľa svojich slov sa usilovala osloviť všetkých prítomných v Bonanne, u Péchyho nebola úspešná, pretože sa jej ani po viacerých pokusoch nepodarilo dovolať. Poukázala na to, že nik z oslovených v čase publikovania článkov nenamietal pravosť fotografií, tak ako to robí Michálik. Comorek sa podľa nej vyjadril, že išlo o recesiu a je to nepríjemná záležitosť.
"Pokiaľ som bol ja prítomný, nikto nevystupoval so samopalom alebo slúchadlami na ušiach," povedal Michálik pred súdom na februárovom pojednávaní s tým, že na stretnutie členov občianskeho združenie Justičný Oskar v októbri 2010 meškal. Péchyho podľa svojich slov nevidel tancovať so samopalom, atrapu samopalu a modré slúchadlá si vraj v bare ani nevšimol. Na videozázname a fotografiách, ktoré prenikli v júni 2011 na verejnosť má Péchy modré slúchadlá a samopal, čím nápadne pripomína a zosmiešňuje Ľubomíra Harmana, ktorý v lete 2010 zavraždil v Devínskej Novej Vsi sedem ľudí. Péchy mal vypovedať na dnešnom pojednávaní. Michálikov právny zástupca však sudkyni predložil jeho ospravedlnenie pre zdravotné dôvody so žiadosťou, aby ho pre toto súdne konanie vypočuli na inom súde.


Copyright © TASR 2013