17. 4. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 




Zisk americkej internetovej spoločnosti Yahoo vzrástol v prvom kvartáli o 36 %. Podpísali sa pod to výnosy z podielov v čínskej internetovej firme Alibaba a japonskom podniku. Tržby spoločnosti však v prvom kvartáli nenaplnili očakávania analytikov. Firma totiž aj naďalej pociťuje dopady nižšej návštevnosti jej internetových stránok a poklesu príjmov z reklamy.
Spoločnosť Yahoo dosiahla počas prvých troch mesiacov tohto roka zisk 390 mil. USD, čiže 35 centov na akciu, zatiaľ čo v rovnakom období vlaňajška to bolo 286 mil. USD, čiže 23 centov na akciu. Čisté tržby firmy v porovnaní s prvým kvartálom 2012 stagnovali na úrovni 1,07 mld. USD. Yahoo prognózuje, že jej čisté tržby budú v druhom kvartáli v sume 1,06 až 1,09 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávajú tržby na úrovni 1,11 mld. USD.

 


 
Ruský bulvárny spravodajský portál Life News si pohneval prezidenta Vladimira Putina po tom, ako zverejnil tajné video z rokovania vlády v Moskve. Putin sa na ňom členom kabinetu vyhráža, že ich vyhodí, ak svoju prácu nezefektívnia. Šéf Kremľa tieto slová povedal po tom, ako prítomných novinárov požiadal, aby si vypli kamery a zariadenia na záznam zvuku. "Buď je moja práca neefektívna, alebo je neefektívna práca vás všetkých a musíte odísť," hovorí na videu šéf Kremľa. "Dnes sa prikláňam k druhej možnosti," dodal.
Life News je prokremeľský bulvárny portál, ktorý sa politike príliš nevenuje a svoju pozornosť zameriava najmä na celebrity. Do rovnakej mediálnej skupiny patrí aj podobne zameraný denník Žizň (Život). Video zverejnené na portáli LifeNews.ru redaktori označili za "senzáciu" a publikovali ho s titulkom Vladimir Putin sa vyhráža, že rozpustí vládu! Putinov hovorca Dmitrij Peskov konanie novinárov označil za "poburujúce a z etického hľadiska neprípustné". Life News medzitým informovali, že ich redaktorov prestanú púšťať na pravidelné rokovania vlády organizované každý týždeň.
© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.