25. 4. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Zamestnanci jedinej tvrdo opozičnej súkromnej televíznej stanice na Ukrajine v stredu vstúpili do štrajku. Chcú tým protestovať voči náhlej zmene svojho majiteľa, pričom sa obávajú, že ich novým vlastníkom bude prekážať kritika ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. Stanica TVi vznikla v roku 2008 a ako jediná vo svojom spravodajstve tvrdo kritizuje najpálčivejšie problémy krajiny vrátane vyšetrovania vysoko postavených vládnych predstaviteľov a podozrení z toho, že sa vyhýbajú plateniu daní. V čase, keď jej zamestnanci ohlásili štrajk, však vysielala prevažne len teleshopingovú reklamu.

Stanicu teraz prevzal americký podnikateľ narodený na Ukrajine Alexander Altman. Predtým ju vlastnili dvaja vehementní kritici Kremľa a ruského prezidenta Vladimira Putina - Konstantin Kagalovsky a Vladimir Gusinsky. Prvý z nich je bývalým spoločníkom uväzneného niekdajšieho miliardára Michaila Chodorkovského, zatiaľ čo Gusinsky je bývalý ruský mediálny magnát.



Animovaný sci-fi sitkom Futurama (1999) sa 4. septembra skončí
odvysielaním poslednej epizódy siedmej série. Oznámila to televízia Comedy Central, ktorá začne 19. júna vysielať druhú polovicu siedmej sezóny. Tvorca seriálu Matt Groening by bol podľa jeho slov veľmi rád, keby seriál pokračoval v inej televízii. "Chceli by sme vyrozprávať ešte mnoho príbehov. Ak sa nám to nepodarí, toto je skvelý spôsob, ako to ukončiť, lebo nasledujúce epizódy sú podľa mňa najlepšie, aké sme kedy urobili," uviedol pre magazín Entertainment Weekly.

Futuramu, ktorá sa odohráva na vesmírnej lodi v 31. storočí, zrušili už po druhý raz. V roku 2003 ju televízia Fox prestala vysielať po štyroch sériách, pričom v roku 2008 sa presunula do Comedy Central. "V tejto situácii sme už raz boli a keď pracujete na dieloch, ktoré sú rovnako dobré alebo ešte lepšie než čokoľvek, čo ste urobili predtým, pokúša vás pokračovať ďalej," opísal Groening, ktorý je zvedavý na reakciu fanúšikov. Výkonný producent David X. Cohen však má pocit, že už posledné série boli "bonusom", takže ho rozhodnutie Comedy Central veľmi nemrzí. "Očakával som to už pred dvoma rokmi," priznal.
Futurama je príbehom Philipa J. Frya, ktorý koncom 20. storočia v New Yorku rozváža pizzu. Nešťastnou náhodou ho zmrazia na tisíc rokov a zobudí sa v ďalekej budúcnosti, kde začne pracovať pre Planet Express - spoločnosť, ktorá rozváža tovar na rôzne planéty. Seriál si vyslúžil chvály kritikov a na konte má okrem iného štyri ceny Annie, šesť Emmy a jednu WGA Award.


Americký rapper a herec Vanilla Ice bude účinkovať v novej reality šou, v ktorej sa pridá ku komunite Amišov. Ide o nábožensko-etnickú skupinu ľudí žijúcich v USA a Kanade, ktorá odmieta mnohé výdobytky modernej doby v snahe držať sa zvyklostí a technológií, ktoré boli pre západnú civilizáciu typické pred viac než sto rokmi. Okrem iného odmietajú elektrinu, automobily alebo moderné oblečenie. Reláciu Vanilla Ice Goes Amish odvysiela neskôr v tomto roku televízia DIY Network. "Bude to úžasná, kúzelná šou," napísal hudobník s občianskym menom Robert Van Winkle na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.
Reality šou budú nakrúcať v Ohiu, pričom Vanilla Ice by sa chcel zamerať na to, ako sa v tejto komunite konštruujú budovy. Pre 45-ročného interpreta hitu Ice Ice Baby to bude už druhá spolupráca s televíziou DIY Network. Od roku 2010 s ňou robil na troch sériách reality šou The Vanilla Ice Project (2010 - 2013). Zatiaľ posledným filmom rodáka z Texasu je komédia Môj otec je šialenec (2012). Za vedľajšiu rolu v tejto snímke si v januári vyslúžil nomináciu na Zlatú malinu.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané