23. 4. 2013

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné


Licenčná rada uložila vysielateľom televízií Markíza a JOJ pokuty spolu vo výške 7319 eur.
Za prerušovanie programov reklamou dostali programové služby vysielateľa Markíza Slovakia DAJTO a TV Doma pokutu 4000 eur. Vysielateľovi MAC TV zas Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) za reklamy v JOJ Plus dala finančnú sankciu 3319 eur.
Licenčná rada upozornila na porušenie zákona vysielateľa kresťanskej TV LUX. Porušenia objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a nedostatočného oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru sa mala televízia dopustiť v súvislosti s vysielaním programu U Pavla na tému Registrované partnerstvá homosexuálov v októbri minulého roka.
Správe konanie začala rada voči televízii JOJ pre možné porušenie ochrany ľudskej dôstojnosti v súvislosti s vysielaním programu Bučkovci – Slnko, seno, dedina v januári 2013.
Ako dnes TASR informoval Ľuboš Kukliš z RVR, rada začala správne konanie aj voči vysielateľovi RTVS pre možné porušenie objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru v súvislosti s príspevkom Bakiho Sadikiho vydajú na Slovensko v programe Správy RTVS v decembri minulého roka.

Copyright © TASR 2013