23. 4. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Čistý zisk spoločnosti Towercom a.s., ktorá zabezpečuje šírenie televízneho a rozhlasového vysielania, vlani dosiahol hodnotu necelých 5,1 mil. eur, čo v porovnaní s výsledkami z roku 2011 znamenalo prepad o 59 %. Tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb Towercomu minulý rok zaznamenali 4-percentný rast na 49,4 mil. eur. Vyplýva to z údajov účtovnej závierky spoločnosti zverejnenej v Obchodnom vestníku.
Towercom ku koncu roka 2012 evidoval 7-percentný medziročný pokles výrobnej spotreby, ktorá predstavovala sumu 19,5 mil. eur. Šíriteľ televízneho a rozhlasového signálu si vlani polepšil v oblasti vygenerovanej pridanej hodnoty, ktorá oproti predošlému roku stúpla o 8 % na 30 mil. eur. Vlastné imanie spoločnosti kleslo v porovnaní s rokom 2011 o takmer 18 % na 36,4 mil. eur.
Towercom a.s. je obchodná spoločnosť, ktorá zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky digitálnym televíznym a analógovým rozhlasovým signálom verejnoprávnych médií ako aj súkromných televíznych a rozhlasových spoločností. V oblasti prenosu dát firma zabezpečuje prevádzku siete digitálnych mikrovlnných sietí. V portfóliu ponúkaných služieb spoločnosti figuruje aj projektová dokumentácia pre výstavbu rádiokomunikačných systémov a zariadení. Towercom montuje a udržuje anténne systémy, nosiče, oceľové konštrukcie a vysielacie technológie.



©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.