10. 5. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Britský komediálny seriál The IT Crowd (2006) sa vráti na obrazovky s poslednou špeciálnou epizódou. V stredu to prostredníctvom Twitteru potvrdil tvorca kultového sitkomu Graham Linehan. Epizóda bude mať 40 minút a diváci sa v nej rozlúčia so štvoricou hlavných hrdinov Royom Trennemanom (Chris O'Dowd), Mauriceom Mossom (Richard Ayoade), Katherine Parkinson (Jen Barber) a Douglasom Reynholmom (Matt Berry) i ďalšími postavami. Zatiaľ poslednú časť seriálu odvysielali 30. júla 2010 a odvtedy sa klebetilo o ďalšej sérii. Tej sa však nakoniec fanúšikovia nedočkajú.
Seriál známy aj pod názvami Ajťáci či Partička IT sa odohráva vo fiktívnej firme Reynholm Industries predovšetkým na IT oddelení, kde pracuje počítačový génius Maurice a lenivý Roy. Ich nadriadenou sa stane Jen, ktorá však o informačných technológiách nič netuší, z čoho vyplynie množstvo humorných situácií. Dôležité úlohy zohrávajú aj šéfovia spoločnosti Denholm Reynholm (Chris Morris) a jeho syn Douglas. Seriál, ktorý v roku 2009 získal televíznu cenu BAFTA v kategórii Najlepšia situačná komédia, mal štyri série, pričom každá mala šesť častí. Jeho tvorca Graham Linehan má na konte aj seriály Black Books (2000-2004) či Father Ted (1995–1998).

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.