22. 5. 2013

Novinárska stovka - Memoriál Miloša Kováča

Novinárska stovka -

 Memoriál Miloša Kováča




Víťazom mediálneho atletického podujatia v behu na 100 m Novinárska stovka - Memoriál Miloša Kováča v Banskej Bystrici sa stal už po šiesty raz Matúš Tabak z Rádia Lumen. V poradí už 11. ročník sa uskutočnil v stredu v mimoriadne náročných poveternostných podmienkach - za silného lejaku až krupobití. Víťaz napriek tomu dosiahol kvalitný čas 12,72 s.
„Už som bežal vo veľkej horúčave, za mierneho dažďa, i v ideálnom počasí, ale v búrke to bolo prvýkrát v živote. Som rád, že som i v takýchto podmienkach dosiahol kvalitný čas a udržal si výkonnosť, keďže momentálne sa zameriavam na polmaratóny,“ uviedol po pretekoch víťazný Matúš Tabak.
Na podujatí sa zúčastnil aj najlepší veteránsky šprintér sveta 66-ročný Vladimír Výbošťok. Vylepšil si svoje tohtoročné maximum na 12,90. V auguste sa predstaví na Svetových hrách seniorov v talianskom Turíne, kde by chcel atakovať vlastný aktuálny svetový rekord vo svojej vekovej kategórii 12,37 s.


Výsledky - Novinárska stovka - Memoriál Miloša Kováča:

1. Matej Tabak (Rádio Lumen) 12,72, 2. Ľubomír Ondráš (RTVS) 14,30, 3. Ivor Lehoťan (Denník Šport) 14,69

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.