21. 5. 2013

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes uložila pokutu 5000 eur vysielateľovi TV JOJ a JOJ PLUS, spoločnosti MAC TV, s.r.o., za to, že jej nedodal záznam vysielania programov Noviny z novembra 2012 a Súdna sieň – Extrémne prípady z decembra 2012 a 15 záznamov z rôznych časov vysielania JOJ PLUS v novembri a v decembri minulého roku. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.
Okrem toho dostal vysielateľ MAC TV ďalšiu pokutu 4000 eur za prekročenie počtu povolených prerušení programu reklamou. V decembri 2012 dvakrát prerušil tretí a piaty 30-minútový časový úsek filmu Narnia: Princ Kaspian, informoval Kukliš.
Ďalej uviedol, že sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona dostal od RVR aj vysielateľ MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. za porušenie časti zákona, ktorá hovorí o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov. Markíza mala pochybiť 29. októbra 2012 odvysielaním príspevku "Nie sú peniaze pre záchranárov" v programe Televízne noviny. Rovnakú sankciu za rovnaké porušenie zákona dostala Markíza aj za odvysielanie príspevkov "Postavili sa za neho sestričky" 1. novembra 2012 a "Šikovní vraj odchádzajú" o deň neskôr v programe Televízne noviny.
Upozornenie na porušenie zákona uložila RVR podľa Kukliša aj vysielateľovi RTVS za porušenie objektívnosti, ku ktorému malo dôjsť 15. decembra 2012 o približne 19.00 h odvysielaním príspevku "Čierni pasažieri bez dôkazov" v programe Správy STV.

Copyright © TASR 2013