18. 6. 2013

ART FILM FEST NEWS

ART FILM FEST NEWS

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest vo svojom programe už pravidelne poskytuje priestor aj podujatiam pre filmových profesionálov. FÓRUM 2013 je tretím ročníkom podujatia zameraného na podporu propagácie, distribúcie a predaja slovenských filmov na medzinárodnom trhu. V kongresovej sále trenčianskeho hotela Elizabeth sa uskutoční v dňoch 24. a 25. 6. 2013.
FÓRUM 2013 je primárne určené slovenským filmovým producentom, študentom a absolventom štúdia filmovej produkcie, ktorí sa ho môžu zúčastniť so svojimi projektmi vo fázach výroby alebo postprodukcie a konzultovať ich na individuálnej báze s medzinárodne uznávanými lektormi. Master classy a diskusie FÓRA 2013, rovnako ako PANEL pripravovaných slovenských hraných filmov, sú však otvorené aj širšej odbornej verejnosti, študentom, novinárom a akreditovaným návštevníkom festivalu.

PROGRAM:
(otvorený akreditovaným účastníkom AFF, odbornej verejnosti, novinárom a študentom)
miesto konania: kongresová sála hotela Elizabeth, Trenčín

Pondelok, 24. 6. 2013

10:00 – 11:00
Oficiálne otvorenie programu
Master class 1
téma: Nezávislé produkovanie filmov v digitálnej ére
prednášajúca: Bea de Visser (Anotherfilm, Holandsko)
jazyk: angličtina, simultánne tlmočenie do slovenčiny

11:00 – 12:30
Master class 2
téma: Nové formy, smerovania a stratégie v propagácii a distribúcii európskych filmov          v digitálnej ére
prednášajúci: Marta Lamperová (FAMU, Slovensko), Přemysl Martínek (Artcam, Česko), Sasha Wieser (EastWest Filmdistribution, Rakúsko), David Kwok (nezávislý konzultant, USA), Pamela Pianezza (Semaine de la Critique, MFF Cannes, Francúzsko)
jazyk: angličtina, simultánne tlmočenie do slovenčiny

13:30 – 15:30
Diskusia o distribúcii stredoeurópskych filmov pri okrúhlom stole iniciatívy STEP IN
jazyk: angličtina, simultánne tlmočenie do slovenčiny
Iniciatívu STEP IN otvorili po prvýkrát na Medzinárodnom filmovom festivale Locarno v lete minulého roku, zástupcom za Slovensko bola spoločnosť PubRes a spoluorganizátorom Slovenský filmový ústav. FÓRUM 2013 ponúka ideálnu platformu na otvorenie podobnej diskusie u nás, jej témou sa stane distribúcia stredoeurópskych filmov a okrem medzinárodne uznávaných odborníkov prídu diskutovať aj zástupcovia distribučných spoločností pôsobiacich v regióne.

16:00 – 18:00
Diskusia „Poďme hovoriť o kreatívnej distribúcii“
jazyk: slovenčina, simultánne tlmočenie do angličtiny
Časopis Kinečko v spolupráci s internetovým portálom Slovenský film a FÓROM 2013 usporiadajú prvú zo série diskusií o nových slovenských filmoch, nazvaných „Poďme hovoriť o...“. O kreatívnej distribúcii budú nielen na príklade filmu Banícky chlebíček        (r. Roman Fábian, 2013) diskutovať distribútori a odborníci FÓRA 2013.
Obe diskusie budú zároveň streamované online na www.slovakfilm.sk vďaka spolupráci s kolektívom BWO.

Utorok, 25. 6. 2013

10:30 – 12:30
PANEL pripravovaných slovenských hraných filmov
jazyk: slovenčina, simultánne tlmočenie do angličtiny
Panelová prezentácia pripravovaných domácich titulov, organizovaná v spolupráci so Slovenským filmovým ústavom, ktorej cieľom je predstaviť projekty filmovým odborníkom, zahraničným i domácim hosťom, novinárom, ale aj širšej verejnosti.