13. 6. 2013

Denník Sme ma opäť spája s niekým, koho nepoznám

Denník Sme ma opäť spája s
niekým, koho nepoznám

  Predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin sa ospravedlňuje denníku Sme, že nepozná všetkých zúčastnených na podujatiach, ktoré organizuje agentúra Jozefa Oklamčáka. Ide napríklad o približne 600 osôb, ktorých pozývajú zúčastnení Jozefovia na Oklamčákovu meninovú oslavu. "Musím denník Sme sklamať, pretože obvinených S. nepoznám, nikdy som s nimi nekomunikoval, neboli sme si navzájom predstavení. Rovnako nepoznám 90 percent osobností z oblasti športu, vedy, kultúry a politiky, ktorí chodia na predmetné akcie," vyhlásil predseda Najvyššieho súdu SR Harabin.
      Podľa jeho slov je zaujímavé, že denníku Sme unikli pozornosti iné priateľstvá obvinených podnikateľov s vplyvnými osobnosťami napríklad aj z radov sudcov. "Kolega z najvyššieho súdu Kliment sa pre dlhodobú známosť s rodinou S. cítil byť zaujatý pri rozhodovaní o ich väzbe. Ak by som ich aj ja poznal, nemám čo skrývať a postupoval by som rovnako čestne ako kolega Kliment," dodal Harabin.
      Podľa Harabina motívom týchto neustálych kampaní je skutočnosť, že sa denník Sme bojí odhalenia pravdy v prípade Bakiho S., preto sa snaží neustále vymýšľať a spájať moje meno s rôznymi podozrivými, a to napriek tomu, že neposkytol žiadne dôkazy. V denníku Sme vedia, že kauzu verejnosti podhodil notorický politický klamár Daniel Lipšic a dôkazom je jeden amatérsky urobený falzifikát bez riadneho označenia, nezmyselných dátumov, podpisov, ktorý sa nikdy nevyskytoval v žiadnom spise.

Kancelária predsedu Najvyššieho súdu SR