11. 6. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Grécka mediálna brandža je šokovaná. Vláda chce podľa mediálnych správ zatvoriť štátny rozhlas rovnako ako televíziu a neskôr ich nahradiť menšími, informovala agentúra DPA.
Zamestnanci štátnej televízie povedali pre nemeckú agentúru DPA, že sú šokovaní a že chcú obsadiť centrálu na aténskom predmestí Agia Paraskevi.
Celkovo by o prácu malo prísť 2900 technikov, novinárov a ďalších zamestnancov, uviedli dnes grécke médiá s odvolaním sa na vládne kruhy. Vláda má vraj v úmysle vypracovať plán na spustenie menšej štátnej televízie a rozhlasu celkovo s približne 1000 zamestnancami. Vláda sa k uvedeným informáciám odmietla vyjadriť.
Zatvoriť sa majú tri celoštátne televízne programy rovnako ako 19 regionálnych rozhlasových staníc. Svedkovia potvrdili, že dnes večer sa k budove rozhlasu v Aténach vybrali desiatky novinárov a zamestnancov médií.
Vládny plán kritizuje koaličná socialistická strana Pasok rovnako ako menšia ľavicová koaličná strana Dimar. Grécko musí v rámci programu konsolidácie verejných financií do konca roka prepustiť 4000 štátnych zamestnancov. Do konca roka 2014 ich musí odísť až 15.000.

Copyright © TASR 2013