5. 6. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Anglický herec David Suchet nakrúca svoj posledný film o detektívovi Herculovi Poirotovi. Snímka s názvom Dead Man's Folly je poslednou z pätice, ku ktorej sa zaviazal v roku 2011. Šesťdesiatsedemročný rodák z Londýna pritom úlohu bystrého belgického detektíva z románov a poviedok Agathy Christie získal v roku 1987. Prvý príbeh, v ktorom ho stvárnil, s názvom Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu sa na televíznych obrazovkách v premiére objavil v januári 1989. V doterajších 12 sezónach sa ako Poirot predstavil v celkovo 65 filmoch. V rámci poslednej, trinástej sezóny uvidia diváci a diváčky aj snímky Elephants Can Remember, The Big Four, The Labours of Hercules a Curtain: Poirot's Last Case. Na slovenskom trhu sú knižné predlohy filmov známe ako Hra na vraždu, Sloni mají paměť, Velká čtyřka, Herkulove úlohy a Opona: Poirotov posledný prípad.
"Rolu Poirota si zopakujem veľmi rád. Mojou celoživotnou ambíciou bolo dokončiť sériu týchto úžasných diel," vyjadril sa Suchet po podpise zmluvy na posledných päť filmov v roku 2011. "Poirot je výnimočná a zároveň nesmierne komplikovaná postava a vždy som ho rád hral. Je rozvážny, oceňuje eleganciu a precíznosť, ale niekedy ma pri hraní privádza do šialenstva, keďže je taký márnivý a pedantný! Napriek všetkým jeho chybám je jednou z najchápavejších postáv v literatúre," dodal. Televízia ITV, ktorá filmy vysiela, vtedy divákom a diváčkam sľúbila "veľmi dramatický a mimoriadne emocionálny" záver.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.