21. 7. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Kamerun ostro skritizoval média za spôsob, akým informovali o zavraždení prominentného gay aktivistu v africkej krajine. Ako dnes uviedla agentúra AP, prípad vyvolal znepokojenie zo strany Spojených štátov, Francúzska, Veľkej Británie a OSN.
      Hovorca vlády Issa Tchiroma v piatok povedal, že novinári spoločne s občianskymi združeniami "zaútočili na kamerunský národ a pošpinili jeho dobrú povesť". Ide o prvé oficiálne vyhlásenie úradov k prípadu vraždy aktivistu Erica Ohena Lembembeho.
      Lembembeho našli zavraždeného v pondelok len niekoľko týždňov po tom, čo verejne skritizoval pomery v Kamerune, kde sex medzi partnermi rovnakého pohlavia je klasifikovaný ako trestný čin. Aktivistu pred zavraždením mučili. Okrem zlomeného väzu, telo malo polámané kosti v oboch chodidlách a na pokožke sa nachádzali stopy po pálení rozžeraveným železom.
      Tchiroma uviedol, že prípad je v štádiu vyšetrovania. Podľa organizácií na ochranu ľudských práv, prípady násilia voči gayom sú v Kamerune vyšetrované iba povrchne.

Copyright © TASR 2013


Kanadská herečka Cobie Smulders si v pripravovanom seriáli Agents of S.H.I.E.L.D. zopakuje úlohu agentky Marie Hill. Tú stvárnila už v akčnom sci-fi Avengers: Pomstitelia (2012) a ukáže sa aj v snímke Captain America: Winter Soldier. Zatiaľ je potvrdené jej účinkovanie v pilotnej epizóde, jej účasť v ďalších častiach nie je istá, keďže musí nakrúcať aj seriál Ako som spoznal vašu mamu (2005). "Cobie som veľmi chcel mať v pilote, pretože tak ako ostatní, ona je S.H.I.E.L.D. Je cool a dominantná a má suchý humor, ktorý sa hodí ku Clarkovmu (Clark Gregg, predstaviteľ Phila Coulsona, poz. SITA)," uviedol režisér a scenárista seriálu Joss Whedon.
Tridsaťjedenročná Smulders začínala ako modelka, no ako sama neskôr povedala, túto prácu v podstate nenávidela. Neskôr sa rozhodla pre herectvo a objavila sa v niekoľkých seriáloch - napríklad Smallville (2001 - 2011), The L Word (2004 - 2009) či Tru Calling (2003 - 2005). Jej najdôležitejšou rolou sa však stala úloha televíznej reportérky Robin Scherbatsky zo sitkomu Ako som spoznal vašu mamu. Okrem Avengers sa objavila sa aj v niekoľkých ďalších filmoch, ako napríklad Kráčajúca skala (2004) či Dlhý víkend (2005). 


Televízia Fox po smrti kanadského herca Coryho Monteitha posunula nakrúcanie aj premiéru piatej sezóny seriálového hitu Glee (2009). Bezvládne telo predstaviteľa Finna Hudsona minulý víkend našli v hotelovej izbe, pričom príčinou smrti bola kombinácia heroínu a alkoholu. Nakrúcanie sa začne až začiatkom augusta a prvú časť namiesto 19. septembra odvysielajú 26. septembra.
Cory Monteith sa narodil 11. mája 1982 v Calgary a s herectvom začínal vo Vancouveri. V menších úlohách sa objavil napríklad v seriáloch ako Smallville (2001 - 2011), Stargate: Atlantis (2004 - 2009) alebo Hviezdna brána (1997 - 2007). Diváci ho mohli vidieť aj v romantickej komédii Monte Carlo (2011). Jeho najvýznamnejšou úlohou, ktorá ho preslávila, bola rola Finna Hudsona v populárnom seriáli Glee, kde predvádzal aj svoje spevácke schopnosti. Jeho partnerkou bola herecká kolegyňa Lea Michele. Tento rok na jar absolvoval liečbu závislosti od návykových látok, pre ktorú sa rozhodol sám. Jeho telo našli zamestnanci hotela 13. júla. Podľa polície neexistuje "žiadny dôkaz, ktorý by naznačoval, že by smrť pána Monteitha bola niečím iným ako tragickou nehodou". 


Americký rapper Kanye West v piatok poobede na letisku v Los Angeles napadol fotografa. Ako zistil portál TMZ.com, polícia ho podozrieva z pokusu o krádež, keďže mu chcel zobrať fotoaparát. Prípad už začali vyšetrovať a podľa zdrojov TMZ ho posunú losangeleskému okresnému prokurátorovi. Fotografa, ktorý chce Westa zažalovať, hospitalizovali. Údajne utrpel niekoľko zranení.
Tridsaťšesťročný Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Neskôr produkoval skladby pre interpretov ako Jermaine Dupri, Foxy Brown alebo Goodie Mobb. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint. Svoj debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby ako Jesus Walks, Gold Digger, Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights. West, ktorý vedie vlastné vydavateľstvo G.O.O.D. Music, má na konte aj tri Brit Awards alebo sedem BET Awards.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.