22. 7. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 


Spolutvorca seriálového hitu Glee (2009) Ryan Murphy sa v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril k úmrtiu jednej z hlavnej hviezd seriálu Coryho Monteitha, ktorý stvárňoval Finna Hudsona. Monteith skonal 13. júla vo veku 31 rokov, pričom príčinou smrti bola kombinácia heroínu a alkoholu. Televízia Fox už posunula nakrúcanie aj premiéru piatej sezóny, natáčať sa začne až začiatkom augusta a prvú časť namiesto 19. septembra odvysielajú 26. septembra.
"Vždy je smutné a šokujúce, keď niekto taký mladý zomrie. Avšak, čo je na tom ešte viac znepokojujúce, je to, že koľkí z nás, ktorí sme ho poznali a mali radi, sme sa mu aktívne snažili pomôcť mu. Čo spravíte, ak čelíte niečomu takému smutnému a šokujúcemu? Zrušíte seriál? Začneme nakrúcať až v januári? Čo spravíme? Nakoniec sme sa rozhodli, že najlepšie pre všetkých bude vrátiť sa k práci a byť s ľuďmi, ktorí ho poznali a mali radi, takže budeme môcť trúchliť spoločne," uviedol Murphy s tým, že Hudsona nechajú v seriáli zomrieť. "Myslím, že bude pre seriál správne, ak necháme jeho postavu zomrieť. Keď potom budeme nakrúcať epizódu, v ktorej mu vzdáme hold, budeme to musieť spraviť tak, aby ostatní herci nemuseli znova prežívať smútok, ktorý prežívajú teraz, ale spraviť to v radostnejšom duchu," vysvetlil Murphy, ktorý sa o budúcnosti seriálu rozprával aj s Monteithovou priateľkou a hereckou kolegyňou Leou Michele. "Povedal som jej, že pochopím, ak sa nebude chcieť vrátiť do Glee. Povedala mi však, že o takej možnosti ani neuvažuje," dodal.
Cory Monteith sa narodil 11. mája 1982 v Calgary a s herectvom začínal vo Vancouveri. V menších úlohách sa objavil napríklad v seriáloch ako Smallville (2001 - 2011), Stargate: Atlantis (2004 - 2009) alebo Hviezdna brána (1997 - 2007). Diváci ho mohli vidieť aj v romantickej komédii Monte Carlo (2011). Jeho najvýznamnejšou úlohou, ktorá ho preslávila, bola rola Finna Hudsona v spomínanom seriáli Glee, kde predvádzal aj svoje spevácke schopnosti. Tento rok na jar absolvoval liečbu závislosti od návykových látok, pre ktorú sa rozhodol sám. Jeho bezvládne telo našli zamestnanci hotela vo Vancouveri. Podľa polície neexistuje "žiadny dôkaz, ktorý by naznačoval, že by smrť pána Monteitha bola niečím iným ako tragickou nehodou".


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

 



Padajúce televízory boli príčinou toho, že takmer 200.000 detí v Spojených štátoch sa muselo za posledných 20 rokov liečiť na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) a percento zranení pri týchto nehodách, niekedy aj smrteľných, výrazne stúplo. Ukázalo to štúdia, na ktorú sa dnes odvolávala tlačová agentúra AP.
      Lekári a odborníci na bezpečnosť tvrdia, že potrebné je lepšie uvedomovanie si nebezpečenstiev - najmä rizík, keď sa ťažšie, staršie modely televízorov umiestňujú na vrch bielizníkov či iných kusov nábytku, na ktoré môžu vyliezť malé deti.
      Väčšinu zranení utrpia deti do päť rokov a najbežnejšie sú zranenia hlavy a krku vrátane otrasu mozgu.
      "Toto je problém, ktorého výskyt je čoraz viac alarmujúci," uviedol hlavný autor štúdie Dr. Gary Smith, pediater so špecializáciou na nehody detí a predseda Aliancie pre prevenciu detských zranení.
      Štúdia bola zverejnená dnes v časopise Pediatrics.
      V roku 2011 bolo na JIS ošetrovaných 12.300 amerických detí pre zranenia súvisiace s televízormi, v porovnaní s 5455 deťmi v roku 1990. Počet sa teda zdvojnásobil - z 0,85 zranených na 10.000 detí vo veku do 17 rokov v roku 1990 až na 1,66 zranených na 10.000 detí v roku 2011.
      Odborníci skúmali údaje o tých nehodách detí spôsobených televízormi, ktoré sa neskončili smrťou, a to z rokov 1990-2011.
      Je tiež známe, že za dve desaťročia zomrelo na tieto zranenia 215 detí, a podľa nových správ od januára 2012 zabili padajúce televízory najmenej šesť malých detí.
      Keďže sú ploché televízory čoraz obľúbenejšie, mnoho rodín premiestni ťažšie staré televízory do spální na bielizníky či iné nestabilné kusy nábytku, ktoré však nie sú určené na držanie televízorov.

 

Copyright © TASR 2013