30. 7. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Diane Laneová stvárni niekdajšiu prvú dámu USA, neskôr šéfku americkej diplomacie Hillary Clintonovú v pripravovanom televíznom miniseriáli spoločnosti NBC, informovali zámorské médiá.
      Rodáčka z New Yorku patrí medzi renomované herecké osobnosti. Diane Laneová o tom presvedčila najskôr v mladosti na divadelnej scéne vo viacerých inscenáciách diel klasikov ako William Shakespeare, Anton P. Čechov alebo Bertolt Brecht, avšak neskôr aj na striebornom plátne.
      Pamätné sú jej kreácie vo filmoch ako Cotton Club, Pod toskánskym slnkom či Neverná, za ktorý si vyslúžila dokonca nomináciu na Oscara, Zlatý glóbus a ďalšie ocenenia. V jej filmografii však figurujú aj snímky ako Ťah jazdcom, Chaplin, Jack, Vražda v Bielom dome, Smrť on-line alebo Muž z ocele.
      Pripravovaný seriál by mal ponúknuť divákom pohľad na osudy Hillary Clintonovej v období od roku 1998 až do súčasnosti, a to tak jej príbeh súkromný, ako aj politický.
      O obsadení postavy jej manžela, niekdajšieho prezidenta USA Billa Clintona, sa doteraz nerozhodlo.
      Vedenie NBC už naznačilo, že by miniseriál chcelo zaradiť do programu počas predvolebnej kampane v roku 2016, pretože zrejme dúfa v Clintonovej kandidatúru v prezidentských voľbách a ráta tak s enormným záujmom televíznych divákov o pripravovanú produkciu.


Copyright © TASR 2013