19. 7. 2013

OTVORENÝ LIST MINISTROVI KULTÚRY SR MAREKOVI MAĎARIČOVI

OTVORENÝ LIST MINISTROVI KULTÚRY SR
 
MAREKOVI MAĎARIČOVI
 
 
 Vážený pán minister!

Dňa 14.7.2013 verejnoprávna STV na svojom druhom programe „:2“ odvysielala o 20.00 Program „Colnica“. V ňom účinkovala aj česká undergroundová kapela s názvom „Piča z Hoven“, ktorá zahrala a zaspievala po česky slovenskú štátnu hymnu. Nijako sa pri tom netajili, že s plným vedomím hrajú štátnu hymnu susedného štátu. Zrejmé to bolo i obom moderátorom programu. Došlo tým hrubým, bezprecedentným a neospravedlniteľným spôsobom k zneváženiu štátneho symbolu SR, hymny SR . Takýto brutálny útok na štátny symbol SR si od jej vzniku nikdy nedovolilo žiadne bulvárne médium.
Vážený pán minister, ako občan SR, poctivo platiaci koncesionárske poplatky, protestujem proti tomu, aby koncesionárske poplatky boli používané na tvorbu programov, pri ktorých sú zosmiešňované a znevažované štátne symboly SR. Tento neodpustiteľný čin možno odčiniť len odvolaním riaditeľa RTVS z jeho funkcie.
Vážený pán minister, tento program vznikol s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Ako občan SR, poctivo platiaci dane, protestujem proti tomu, aby boli peniaze z mojich daní míňané na tvorbu takýchto programov. Ako je možné, že Vami riadené ministerstvo finančne dotuje takúto publicistiku? Žiadam Vás, aby ste mňa aj verejnosť informovali, kto na tento program dotáciu schválil, v akej výške a aké voči nemu vyvodíte konzekvencie.
Vážený pán minister, dňa 17.7.2013 som v mieste svojho bydliska navštívil Policajný zbor SR, kde som podal podnet na prešetrenie znevažovania štátneho symbolu SR Slovenskou televíziou. Ľudia, zodpovední za túto cieľavedomú politickú provokáciu nemôžu zostať nepotrestaní.
S úctou:
MUDr. Štefan Paulov, Golianova 141, 94901 Nitra.